Home InfoHronika Poslao paket sa 27, vratio mu težak 45 kila!

Poslao paket sa 27, vratio mu težak 45 kila!

by redakcija

Kada je Smederevac Saša Panić pre mesec dana preko jednog od brojnih internet oglasnika prodao industrijski mlin za kafu nije ni slutio kako je napravio prvi korak u hodu po mukama, koji još uvek traje.

Na početku ništa nije na to ukazivalo jer se sa kupcem iz Kruševca lako dogovorio, trebalo je samo da mlin pošalje Post-ekspresom, a ovaj će kada mu stigne platiti otkupninu od dogovorenih 150 evra, odnosno 17.500 dinara, naravno i poštarinu.
 
– Prvo sam mlin uvio u foliju od nameštaja, pa stavio u manju tvrdu kutiju, a tu manju u veću, sve obezbedio lepljivom trakom. Kada je došao kurir i pogledao paket, fotografisali smo ga, i zbog mene i zbog kupca, ipak je to vredan aparat, i zajedno uneli u auto – priča Panić kako je sve počelo, a nastavilo se kada mu se uveče javio kupac iz Kruševca i kazao da paket neće da primi.
 
– Da li je paket već bio otvaran ili ga je on u prisustvu kurira otvorio – to ne mogu da tvrdim. Uglavnom, paket je otvoren vraćen u kruševačku poštu, takav je posle nekoliko dana stigao i u Smederevo – nastavlja Saša priču kojoj, ispostaviće se, zaplet tek sledi.

Jer, kad je došao da u lokalnoj pošti preuzme nesuđeni predmet trgovine sa Kruševljaninom bio je tek zatečen; kutija iscepana, pohabana, izlepljena selotejpom… U takvom stanju paket nije hteo da preuzme, barem ne bez komisije.
 
Kada su ga komisijski otvorili ispostavilo se da nedostaje ručica za štelovanje, da je polomljen deo kod prekidača… On, naravno, nije hteo da ga primi nazad, ostaće u pošti narednih dvadesetak dana, koliko je trajala Sašina prepiska, žalbe i odgovori na njih, nebrojeni telefonski razgovori sa ljudima iz Post-ekspresa, nerviranje…

Najzanimljiviji detalj je da je paket primljen i otposlat sa 27,60 kilograma sada imao 44,55! Za tu težinu je morao da plati poštarinu. Da li je prvi put, pita se naglas Saša, ofrlje izmeren ili je nešto drugo u pitanju?

Najgore tek sledi. Naime, kada je najzad, posle 20 dana, doneo kući paket video je da je mlin polomljen, falila su dva kamena za mlevenje, još neki delovi…
Iz Direkcija za ekspres, paketske i logističke usluge Pošte Srbije posle tačno mesec dana Panić dobija „obaveštenje o okončanju reklamacionog postupka“ u kome stoji da njegov zahtev „nema osnova da bude prihvaćen“ jer „način pakovanja nije bio propisan“.
 
Kako su uopšte primili i poslali „nepropisno zapakovan paket“ i zašto je sve drugo nebitno – pita se Saša, a odgovor će, izgleda, morati da potraži preko suda.

M. Đorđević

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!