Home InfoHronika Poslanik čeka analizu krvi

Poslanik čeka analizu krvi

redakcija

 

Poslaniku SNS Draganu Čoliću, koji je kolima udario dete na pešačkom prelazu, preti krivična prijava zbog tri (ne)dela, ali će biti podneta tek kada stignu rezultati analize krvi, odnosno kada se utvrdi da li je bio pod dejstvom alkohola u trenutku lakšeg povređivanja dvanaestogodšnjeg Danila R.
 
U svakom slučaju, Čoliću će na teret biti stavljeno ugrožavanje bezbednosti saobraćaja, nepružanje pomoći povređenom i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.
U međuvremenu, predsednik SNS Aleksandar Vučić tražio je ukidanje imuniteta poslaniku naprednjaka, što će se i dogoditi, ako sud to zatraži od Narodne skupštine.
 
Međutim, imunitet je Čoliću trebalo da bude ukinut još pre više od godinu dana – zbog optužbi za nasilje.
 
Smederevska policija, u martu prošle godine, podnela je Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Dragana Čolića zbog nasilničkog ponašanja i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti. Konkretno, poslanik je osumnjičen da je 6. februara fizički napao V. M, nanevši joj lakše telesne povrede, da je vređao i policajce, a prilikom pokušaja hapšenja pozvao se na imunitet.
 
Iako je Osnovno tužilaštvo, 21. novembra 2011. protiv Dragana Čolića podnelo optužni predlog zbog nasilničkog ponašanja, a Osnovni sud je bio najavio da će tražiti ukidanje imuniteta – kako bi se sprovele istražne radnje na osnovu zahteva Tužilaštva – suđenje do danas nije ni započeto…
 
 
 
ĆUTANjE
U petak nismo uspeli da saznamo zašto, ni posle više od godinu dana, sud nije procesuirao optužni predlog tužioca. Umesto toga, “Novosti” su upućene na mogućnost da podnesu zahtev po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, sa rokom za odgovor od 15 dana!

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!