Home Info Održano Gradsko takmičenje u streljaštvu

Održano Gradsko takmičenje u streljaštvu

by redakcija
Na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine „Smederevo“, održano je još jedno Gradsko školsko prvenstvo serijskom vazdušnom puškom. Pioniri su se takmičili u dve serije, a omladinci u tri serije po 10 dijabola. 
U konkurenciji pionira pobedio je Nemanja Živojinović iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 173 kruga, ispred Lazara Subotića iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 165 krugova i Milana Marića iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 162 kruga. Sa ukupnim rezultatom od 417 krugova prvo mesto ekipno je osvojio tim iz „Cvijićeve“ škole (Lazar Subotić – 165 krugova, Petar Kostić – 136 krugova i Lazar Popović – 116 krugova). Sa ukupno 403 kruga drugi su bili učenici škole „Sveti Sava“ (Dušan Bojić – 153 kruga, Nikola Manojlović – 129 krugova, Luka Milivojević – 121 krug), a treća ekipa „Zmajeve“ škole sa ukupnih 390 krugova (Nemanja Živojinović – 173 kruga, Nikola Pešić – 112 krugova, Pavle Pajčić – 105 krugova). 
Natalija Jovanović iz „Cvijićeve“ škole pobedila je sa 168 krugova, krugom više ispred Ivone Bojić iz OŠ „Sveti Sava“. Treće mesto i bronzanu medalju sa 163 kruga osvojila je Anđela Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca. Ekipno sa ukupno 223 kruga pobedile su devojčice OŠ „Branislav Nušić“ (Jovana Radojičić – 80 krugova, Lena Kostić – 77 krugova, Marina Savić – 66 krugova).
U omladinskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Luka Jevtić iz Tehničke škole sa 259 krugova. I preostale dve medalje osvojili su učenici Tehničke škole: srebrnu Veljko Ilić sa 254 kruga, a bronzanu Nemanja Adamović sa 245 krugova, te su logično i ekipno zauzeli prvo mesto. 
Učenica Gimnazije Natalija Tasić sa 261 krugom osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji omladinki. I preostala dva mesta na postolju okupirale su učenice iste škole: Katarina Milovanović sa 253 kruga i Irena Stanković sa 250 krugova, te je i ekipa Gimnazije ekipno osvojila prvo mesto.
Prvoplasirani pojedinci i ekipe stekli su pravo učešća na republičkom takmičenju najboljih strelaca u konkurenciji osnovnih i srednjih škola, koje će se i ove godine održatu u Smederevu, 18. aprila. 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!