Home InfoHronika Porodica iz Smedereva u požaru ostala bez krova nad glavom

Porodica iz Smedereva u požaru ostala bez krova nad glavom

by redakcija1

Pre tri dana, baš na vaskršnji praznik, vatra je uništila kuću u ulici Radoja Domanovića (bočna ulica iz Lukijana Mušickog). Tu je bio dom petočlane porodice, a sada je sve uništeno.

To je kuća moje pokojne majke, izgradio ju je moj deda, to nam je draga uspomena, mesto gde su živele tri generacije i ujedno moj brat sa porodicom – suprugom, sinom, kćerkom i trogodišnjom unukom. Skoro su tu kuću obnovili, malo je renovirali. Morali su mnogo da se potrude, i moj brat ima zdravstvene probleme ali je i u takvom stanju učinio sve što je mogao  – priča nam Lidija Ilić.

Njeni i bratovljevi roditelji preminuli su, teško bolesni, prošle godine. Uz sve te nedaće, trudili su se da održavaju tu porodičnu ostavštinu.

Kao što to već biva, kada ljudi imaju skromna primanja, onda se za ulaganje u kuću odvaja svaki teško zarađeni dinar. Svega se odričete samo da biste krov nad glavom obezbedili za svoju porodicu. A onda se dogodilo da je sve stradalo u plamenu.

Ja sam malo pre toga bila tamo, vratila bratanicu kući koja je bila samnom, a oni su posle svi otišli u goste. Sat vremena kasnije, pozvao me je bratanac da mi kaže da je kuća izgorela.

Njima je komšinica javila da je izbio požar, ona je i vatrogasce pozvala. Kad sam ušla u ulicu i videla sve to, prvo sam pitala da li su svi dobro, a onda smo mogli samo da gledamo kako sve gori.

U životu onako nešto nikada nisam videla. Do cigle je sve izgorelo. Ne znam šta je moglo toliki požar da izazove, ima više varijanti, rekli su nam da je možda opušak ili su instalacije u pitanju jer ih nismo, od kako je izgrađena kuća, menjali nikada do sada.  

Šta da kažem, sve je uništeno. Tu je živela petočlana porodica, nedavno smo i za bebu sredili novu sobu. Šta ćemo dalje i kako da, s obzirom na našu situaciju to  ponovo obnovimo, ne znam – napominje Lidija.   

Smederevci umeju da budu solidarni u ovakvim situacijama pa ovom prilikom pozivamo sve grupe i udruženja da se priključe i osmisle humanitarne akcije za pomoć ovoj petočlanoj porodici, kao i privatnike koji se bave građevinom ili prodajom materijala.

Svi sugrađani i sugrađanke koji žele da doniraju i tako pomognu obnovu kuće to mogu učiniti uplatom na Lidijine račune:

Dinarski račun: 205 – 9001032199835 – 73

Devizni račun: 9031032200864

Primalac: Lidija Ilić

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!