Home InfoDruštvo Policija u martu: 42 dela u vezi s narkoticima, oduzeto pet vozila

Policija u martu: 42 dela u vezi s narkoticima, oduzeto pet vozila

by redakcija1

Pripadnici Policijske uprave postigli su izuzetne rezultate na suzbijanju neovlašćenog držanja i trgovine narkoticima i tokom marta otkrili 42 krivična dela iz ove oblasti, što je skoro četiri puta više nego u februaru.

Policijski službenici su 19. marta, u kući u Kolarima kod Smedereva, operativnim radom i u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, otkrili laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima.

Pronašli su i zaplenili 428 biljaka indijske konoplje, 20,3 kilograma osušene marihuane, 346 grama spida i kompletnu opremu, uređaje i hemijske preparate za uzgoj marihuane. Uhapšena su tri lica zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Takođe, sumirajući rad iz prethodnog meseca, iz PU Smederevo navode smanjenje broja imovinskih krivičnih dela u odnosu na februar.

Evidentirano je manje teških krađa, krađa, lakih telesnih povreda i nasilja u porodici. Krivičnih dela razbojništvo, ugrožavanje opasnim oruđem, učestvovanje u tuči i teška dela protiv opšte sigurnosti tokom marta nije bilo.

U oblasti suzbijanja privrednog kriminala ističe se otkrivanje i procesuiranje tridesetsedmogodišnjeg muškarca za krivična dela nedozvoljeno skladištenje robe i nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

U saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, Republičkom tržišnom inspekcijom i Poreskom policijom, pripadnici Odeljenja kriminalističke policije su, u pomoćnim prostorijama njegovog domaćinstva u Osipaonici kod Smedereva, pronašli 4.700 litara dizel goriva.

Osumnjičeni ih je držao u 20 metalnih buradi i jednom plastičnom bidonu, bez dokaza o poreklu.

Daljim radom je utvrđeno da gorivo ne poseduje obavezne markere, odnosno da je stranog porekla i da ga je osumnjičeni nabavljao i preprodavao na crnom tržištu.

Policijski službenici su i dalje stalno prisutni u školskim objektima i njihovoj blizini u celom Podunavskom okrugu, u cilju očuvanja bezbednosti učenika, nastavnika i školske imovine.

Nastavljene su i preventivne aktivnosti i radionice po projektu „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, kojima je u martu prisustvovalo oko 3000 učenika.

Pripadnici saobraćajne policije su redovno sprovodili akcije kontrole u zonama škola i pešačkih prelaza, kao i na ostalim lokacijama u naseljima i van njih.

Tokom marta, ove aktivnosti su rezultirale otkrivanjem pet povratnika u vršenju težih saobraćajnih prekršaja, od kojih su privremeno oduzeta vozila do okončanja sudskog postupka.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!