Home InfoHronika Policajac suočen sa optuženima

Policajac suočen sa optuženima

redakcija

Svedok optužbe, policijski inspektor Tomislav Spasić, u predmetu korupcije na kragujevačkom Pravnom fakultetu, na tri pretresa, uključivši i današnji, odgovarao je na pitanja predsednika sudijskog veća i branilaca 10,5 sati da bi, na kraju, bio suočen sa nekoliko optuženih.

Najpre je svedok suočen sa Sašom Jovanovićem, koji je Spasiću nudio  da upiše i završi Pravni fakultet, a da ne vidi profesore i ne izlazi na ispite.

Prva hapšenja profesora  zbog sumnje u korupciju na kragujevačkom Pravnom fakultetu počela su krajem februara 2007. godine, kada je  Saša Jovanović automehaničar iz Donje Livadice kod Velike Plane ponudio policijskom inspektoru, Tomislavu Spasiću, da mu "završi Pravni fakultet".

Inspektor bi uzvratio tako što bi odustao od prijave protiv Jovanovića zbog nelegalne trgovine automobilima za koji mu se sada sudi u Višem sudu u Smederevu.

On je, pošto mu je u indeks uneto 11 pozitivnih ocena, upozoren da će gradivo za predmet Uprava i nadzor kod profesorke Nevenke Bačanin morati da savlada da bi dobio ocenu. Spasić je juče izjavio da mu je jedino Nevenka Bačanin bila prepreka da završi fakultet.

Pošto je inspektor navodno reketirao Sašu Jovanovića, a imali su i razne poslove, počev od toga da je Spasić pozajmljivao devize od Jovanovića do preregistracije vozila iz uvoza s lažnim dokumentima za inspektora, to ih je predsednik sudijskog veća danas suočila.

Saša je inspektoru više puta rekao da "laže kao džukac", na šta se inspektor smejao i uzvraćao da Saša govori laži, svako je ostao pri svojim tvrdnjama o dugovima, kupovini automobila, obećanja da će Sašinom ocu Milanu izdejstvovati smanjenje kazne, a Saša je opomenut zbog vređanja inspektora.

Optužena profesorka Dragana Petrović je na suočenju rekla da je Spasića "pokupila" u predvorju fakulteta i do učionice mu postavila dva pitanja na koja je znao odgovor jer je ranije taj predmet polagao na Višoj školi i dala mu pozitivnu ocenu.

Ona je dodala da je Spasiću prijavljivala ispite, javljala o rokovima za polaganje šaljući mu SMS poruke.

Spasić je detaljno opisao kabinet profesorke Dragane Petrović uveren da govori o kabinetu profesorke Emilije Stanković.

Profesor Emilija Stanković je  na suočenju rekla da je inspektor  markantan i da bi ga sigurno prepoznala da ga je ikada videla. Dodala je da je proverila: jeste kod nje polagao i položio ispit Tomislav Spasić ali je niži za desetak santimetara od inspektora Spasića, sitnije je građe, ima bele obrve, i za razliku od inspektora, ima kosu.

Oboje su ostali pri svojim ranijim tvrdnjama.

Predsednik sudijskog veća tražila je od Spasića da u sudnici prepozna profesora Srđana Đorđevića što je on uspešno učinio, a na pitanje profesorovog branioca, da li se Đorđević promenio od vremena kada je Spasić polagao ispit, inspektor je odgovorio odrečno.

Profesor Đorđević rekao je sudiji da će sutra, na glavnu raspravu, kao dokaz da ga inspektor nikada nije video doneti fotografiju iz tog vremena na kojoj ima bar 30 kilograma više.

msp

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!