Home InfoHronika Podvodio preko supruge

Podvodio preko supruge

by redakcija

Ponovo uhapšen Ljubiša Vasić, vlasnik bara "Nina" u Mihajlovcu. Umesto da je bio u Zabeli na izdržavanju kazne, mirno vodio svoj bar

Smederevska policija uhapsila je vlasnika varijete bara "Nina" u Mihajlovcu, Ljubišu Vasića (44) osumnjičenog za organizovanje prostitucije. U poslednje dve godine ovo je treće hapšenje Vasića. Zbog prostitucije već je dva puta osuđivan, dok je "Nina" radila uprkos sudskoj zabrani.

Ljubišu Vasića zvanog Vaske policija opet sumnjiči za posredovanje u prostituciji, a krivična prijava podneta je protiv još dvojice konobara, koji se brane sa slobode.
Vasić se tereti da je angažovao plesačice u noćnom baru, uz napomenu da će zainteresovanim gostima pružati i seksualne usluge koje će se ugovarati sa konobarima.

Cena je bila 90 evra za pola sata i 120 evra za sat. Konobari su povezivali goste sa devojkama i vodili evidenciju o popijenim pićima, koja su naplaćivana od 600 dinara za koktel do 15.000 dinara za bocu šampanjca. Na kraju smene, koja je trajala od 20 sati uveče do pet sati ujutru, devojke i konobari su u prisustvu Vasića proveravali broj pića i usluga. Vlasniku su predavali celokupnu zaradu, a zatim ih je on isplaćivao, saopštila je policija.

"Novosti" saznaju da su prodavačice ljubavi sa mušterijama odlazile i u obližnji motel. Policija je u blizini jednog pronašla kutiju od cigareta sa palidrvcima i žetonima.

– Broj palidrvaca označava koliko su koktela devojke popile, crveni žetoni označavju sat ljubavi, a beli pola sata. Gazda i devojke zaradu su delili na pola, kaže naš izvor iz istrage.

Ovo je treće hapšenje Vasića za poslednje dve godine.

U Osnovnom sudu je u februaru 2010. godine, zbog posredovanja u prostituciji, osuđen na deset meseci zatvora i godinu dana zabrane vršenja delatnosti. Bio je na slobodi do oktobra iste godine, kada je ponovo uhapšen sa još tri konobara i osam devojaka. Osuđen je po drugi put u novembru 2010. na godinu i četiri meseca zatvora, novčanu kaznu od 250.000 dinara. I tada mu je izrečena mera zabrane vršenja delatnosti u lokalu na godinu dana. Sudska zabrana, međutim, nije zatvorila bar, koji se sada vodi na Vasićevu suprugu.

U "Ninu" je policija ušla pre deset godina, i do sada je u detalje otkrivena šema kupoprodaje ljubavi. Devojke posredstvom specijalizovanih agencija sklapaju ugovore s gazdom objekta kao "egzotične plesačice", što je paravan za prostituciju.

Tužilaštvo nije sprovelo finansijsku istragu, a bar je radio uprkos sudskim zabranama. Između dva prethodna hapšenja, iako je crveni fenjer trebalo da se ugasi, Vasić je za pola godine, prema saopštenju policije, zaradio 25.000 evra.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!