Home InfoKultura Počeo prvi festival kreativne drame za decu i mlade

Počeo prvi festival kreativne drame za decu i mlade

by redakcija1

Festival DRAMA ‘n’ PLAY pozorišta PATOS je počeo predstavom “Lutka” koju je izvelo 11 starijih osnovaca, polaznika dramskih radionica. Voditeljka procesa je dramska pedagoškinja Isidora Đorđević.

“Lutka” je priča o odrastanju jedne devojčice i nastala je na osnovu autentičnih utisaka vršnjaka i vršnjakinja dece koja predstavu izvode.

“U svetu punom nasilja i prikrivene mizoginije, ispituju da li su to izolovane ispovesti ili pak sistematski problemi sa kojima smo se sve susrele. Da li je devojčica slobodna da uzme konce u svoje ruke i bude kreator svoje lutkarske predstave? Ili njenim životom zaista upravlja neko drugi?” – to su neka od postavljenih pitanja u ovoj predstavi.

Podsećamo,danas je na programu predstava „Naše mesto“ koju će izvesti mlađi osnovci, a govori o tome da li su deca zaista najbezbednija tamo gde je dom i kako se sve u trenu može promeniti. Najmlađi Patosovci će pokazati kako oni vide „velike“ probleme odraslih i kako se i oni mogu lako rešiti kroz jednu veliku igru.

U četvrtak, 22.juna sledi predstava “Krila”, od 19 sati na Velikoj sceni Centra za kulturu.  Ova društveno angažovana predstava bavi se položajem osoba sa autizmom i njihovih porodica u našem društvu.

Poslednje večeri, 23.juna, u staroj zgradi “Ukrasa” PATOS-ovi srednjoškolci izvešće predstavu “Ego¹¹” uz premise da ne postoji prostor u kojem se nešto nije dogodilo i da ne postoji događaj kojeg neki prostor nije zabeležio. Prazna i zapuštena zgrada Ukrasa ponovo će oživeti kroz 11 priča o jednoj devojci…

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!