Home Info Počele Svetosavske svečanosti

Počele Svetosavske svečanosti

by redakcija

U Narodnoj biblioteci Smedereva gradonačelnik Predrag Umičević otvorio je ovogodišnje Svetosavske svečanosti koje će trajati do 26. januara.

"Pune 23 godine proslavljamo svetosavlje u svetosavskoj nedelji. Važno je da ozbiljno shvatimo poruke Svetog Save jer sve što se dešava kod nas, Evropi  i u svetu, ekonomska kriza navodi na neka razmišljanja i neke odluke" rekao je gradonačelnik i predsednik Odbora za organizaciju svečanosti Predrag Umičević.

On je dodao da ekonomska kriza nipošto ne sme da dovede do krize morala i posrnuća jednog društva.

Gradonačelnik je kao vizionara i savetnika kako "treba da se razmišlja i radi, posebno kada je teško" označio Svetog Savu.

Danas su u Biblioteci, u okviru Svetosavskih svečanosti, otvorene četiri izložbe knjiga a večeras će biti promovisana knjiga sveštenika Željka Đurića "Služenje episkopa".

"Delo Svetoga Save jeste krštenica srpskog naroda, svedočanstvo o njegovom punoletstvu, njegova tapija na srpsku zemlju, dokaz istoriji da je izborio svoje mesto na karti Evrope pre više od osam vekova" rekao je na otvaranju svečanosti  direktor Narodne biblioteke Dragan Mrdaković.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!