Home InfoPrivreda PKC izgubio važnog partnera – smanjen broj radnika u proizvodnji

PKC izgubio važnog partnera – smanjen broj radnika u proizvodnji

by Redakcija

Fabrika kablova za auto-indutsriju PKC Virning sistem, deo indijske korporacije Matherson, ovih dana raksinuo je ugovore o radu sa nekoliko stotina radnika u Smederevu. Tačan broj se ne zna, a spekuliše se da je reč o oko 500 ljudi koji su otpušteni. Oni su, uglavnom, imali ugovore preko agencija na određeno vreme. Većini su, navodno, ti ugovori isticali 31.marta. Radnici su, kako su neki rekli za SDCafe, telefonom obaveštavani da više ne dolaze na posao.

Ovo se dogodilo nakon što je došlo do problema sa jednim od partnera- nemačkim proizvođačem autombila „Dajmler“ koja je u sastavu Mercedes Benz grupacije. Partneri su smanjili značajno, ranije ugovorene količine sa PKC-om  što je toga da nekoliko stotina radnika praktično postane višak zbog smanjena obima posla u proizvodnji. Razlog smanjenja obima posla nikom nije poznat.

Niko od nadležnih se povodom ovoga nije oglasio.

U smederevskom pogonu radi oko 3.500 radnika, a nedavno je otvorena i fabrika u industrijskoj zoni u Požarevcu koja bi, prema najavama, trebalo da zaposli oko 1.000 radnika.

Slične vesti

1 comment

Ivan 11.03.2023 - 18:45

Ne postoji firma u Srbiji sa nesposobnijim menadžmentom od PKC-a. Treba da plate Koleta ili Tomu Monu da im zavede rad, red i disciplinu da ne bi svi radnici otišli na ulicu. Bolje 30 „menadžera“ nego par hiljada radnika.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!