Home InfoSport Pionirke škole „Branko Radičević“ vicešampionke države

Pionirke škole „Branko Radičević“ vicešampionke države

by redakcija1

Streljačka družina „Smederevo“ s ponosom je izvestila o uspesima svojih članova na 12. Sportskim olimpijskim igrama učenika Srbije u Novom Sadu navodeći da su najmlađe kategorije u eliti našeg streljaštva.

Bogdana Veličković, koja je pre samo malo više od mesec dana osvojila bronzanu medalju u kategoriji pionirki na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom, potvrdila je to novom bronzom u istoj kategoriji i na državnom školskom takmičenju.

Njen rezultat poveo je učenice Osnovne škole „Branko Radičević“ do ekipne vicešampionske titule. Sa Veličkovićevom u ekipi bile su Mara Stefanović i Kristina Stojanović.

Nervozniji start, Nikolu Milićevića iz OŠ „Dimitrije Daavidović“ koštao je medalje u konkurenciji pionira. Strelci plasirani od prvog do osmog mesta stali su u dva kruga razlike. Milićević je bio sedmi.

Maturantkinja smederevske Gimnazije Natalija Jovanović osvojila je srebrnu medalju, svoju poslednju školsku. Sve tri prvoplasirane omladinke su imale isti rezultat, tako da je odlučivala bolja poslednja ili pretposlednja serija.

Ekipa „Tehničke škole“ za koju su se takmičili Aleksa Nikolić, Lazar Popović i Strahinja Blagojević, bila je peta.

Inače, na Državnom školskom takmičenju serijskom vazdušnom puškom u okviru Olimpijskih sportskih igara učenika takmičilo se 75 pionirki,  69 pionira, 19 škola je bilo u ekipnoj konkurenciji pionirki, a 17 u konkurenciji pionira.

Identičan je bio i broj učesnika u konkurenciji srednjih škola, a svi su učešće na državnom prvenstvu izborili plasmanom kroz gradska i okružna takmičenja krajem prošle godine.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!