Home InfoHronika PETKOVIĆEVA LAŽNO OPTUŽILA AVRAMOVIĆEVU

PETKOVIĆEVA LAŽNO OPTUŽILA AVRAMOVIĆEVU

by redakcija

SMEDEREVO – Prvooptužena za nelegalnu dodelu penzija u Smederevu, pravnica Gorica Petković izjavila je u nastavku suđenja pred Višim sudom u Smederevu da je optuženu Jasnu Avramović lažno teretila u istrazi jer su je na to naterali inspektori tokom saslušanja u policiji.

Petković je navela da je bila pod stalnim pritiskom inspektora koji su od nje tražili da tereti Jasnu Avramović, koja je tada bila načelnica Infektološkog odeljenja u smederevskoj bolnici, kao i njenog brata, hirurga Gorana Avramovića. Dodala je da su joj inspektori rekli da ju je Jasna Avramović prijavila zbog mita i da je od policije tražila da je uhapsi zbog malverzacija sa invalidskim penzijama.

Gorica Petković je rekla da posle osam meseci provedenih u pritvoru više nije mogla da izdrži pritisak i da je teretila Jasnu Avramović jer je poverovala da je ona prijavila policiji, ali i iz osvete i da bi izašla iz pritvora.

Prvooptužena se tri puta izvinila Jasni Avramović, a ona je Gorici Petković izjavila saučešće zbog smrti brata, što je rasplakalo ostale okrivljene, svedoke i publiku u sudnici.

Jasna Avramović je uhapšena 5. oktobra 2005. godine, dan pred godišnjicu njenog izbora za predsednicu opštine Smederevo. Uhapšena je zbog sumnje da je u vreme dok je bila načelnica Infektološkog odeljenja smederevske bolnice,  zloupotrebila položaj, falsifikovala medicinsku dokumentaciju, primala mito i posredovala u davanju mita pomažući pacijentima da protivpravno dobiju invalidsku penziju.

Gorica Petković optužena je za 24 krivična dela, od kojih 11 dela primanja mita pomaganjem, tri falsifikovanja službene isprave, dva davanja mita i osam zloupotreba službenog položaja. Gorica Petković, za kojom je 2005. godine izdata poternica, predala se 5. decembra 2010. godine i vratila se u pritvor.
Prvookrivljena u predmetu nelegalnih invalidskih penzija, pravnica iz Smedereva Gorica Petković za kojom je 2005. bila izdata poternica, 5. decembra 2010. dobrovoljno se vratila u pritvor. Gorica Petković je, pre raspisivanja poternice, nudila kuću vrednu 500.000 evra kao jemstvo da bi se branila sa slobode, što sud nije prihvatio.

Izvor: Kurir

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!