Home Info Student će uzgajati lubenice s Kostićem

Student će uzgajati lubenice s Kostićem

by redakcija

Dalibor uskoro treba da se dogovori oko lokacije zemljišta koje će dobiti, a Kostić je ponudio da celu zaradu podele dok bi sve eventualne gubitke plaćao poznati biznismen.

– Sve se desilo prilično neočekivano tokom trbine koja se inače organizuje svakog drugog četvrtka. Gostuju poznate ličnosti koje održe predavanje. Tribina se zove “Lider”, a predviđeno je da, nakon održanog predavanja, studenti postavljaju pitanja gostu – priča Dalibor uz obrazloženje da je pre dva dana na njihovom fakultetu gostovao poznati biznismen Miodrag Kostić.

– Kostić nam je pričao kako je on počeo da radi, a neizbežna tema je bila i poljoprivreda. Pričao nam je o preduzetničkom duhu i kako mi to ubuduće možemo da iskoristimo. Zatim je došlo vreme i za pitanja. Ja se, inače, porodično bavim uzgojem lubenica, brat i ja, pa sam ga pitao za savet kako da unapredim poslovanje, kao i da li bi se on time bavio. Onako sam pitao, nisam mislio da radimo zajedno. Prvo se nasmejao, setio se da je i on tako počinjao. Tada je rekao da bi on bio spreman da mi ustupi dva hektara zemlje, gde bi on uložio i još neku sumu novca koja je potrebna za to – objašnjava Dalibor Jovanović.

Kako dodaje, Kostićev predlog bio je da s Jovanovićem podeli svaku dobit od proizvodnje, a ako bude bilo gubitka, njega bi on sam pokrivao.
– Ja sam rekao da se slažem, kao i da je to jako velikodušno. Rekli su mi da će se javiti u narednih nekoliko dana. Ne znam još za lokaciju – završava Dalibor.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!