Home InfoHronika Pet godina silovao maloletnu rođaku i za to će da robija tri godine!

Pet godina silovao maloletnu rođaku i za to će da robija tri godine!

by redakcija

Zlatko Bat (61) iz Kusatka osuđen je pred Višim sudom u Smederevu jer je seksualno zlostavljao svoju rođaku S.S. od njene šeste do jedanaeste godine. Stravično zlostavljanje otkriveno je tek prošle godine kada se S.S požalila nadležnima u školi. Bat je prvostepenom presudom osuđen na skoro najblažu kaznu, od tri godine i dva meseca zatvora!

Zlatko Bat je, kako stoji u presudi, u periodu od 2006. do 2011. godine više puta obljubio S.S., inače ćerku sestre njegove supruge. Devojčica je živela u kući pored njegove.

Švajcarski penzioner koristio je ovu rođačku vezu, i kada je devojčica dolazila u njegovu kuću, primoravao je na oralni seks.

On je dete od šest godina terao da ga oralno zadovoljava, dirao je po intimnim mestima na telu, i zahtevao da i ona njega dodiruje.

Koliko je ovakvih jezivih nasrtaja i monstruoznog iživljavanja nad detetom bilo za pet godina, nije tačno poznato. Naime, zbog osetljivosti i godina žrtve, kojoj je sada 17, suđenje je bilo zatvoreno za javnost.

Možda bi sve ostalo tajna, da posle pet godina mučenja, S. S. početkom prošle godine, nije smogla snage da progovori.

S.S. koja je iz rodnog sela Kusadak otišla u drugi grad, gde je upisala srednju školu, najpre se požalila drugaricama, koje su je savetovale da sve ispriča ocu i policiji. Devojka se bojala očeve reakcije, te se zato poverila razrednoj starešini, koja je odmah uključila i školskog pedagoga, saznaju "Novosti".

Škola je alarmirala tamošnji Centar za socijalni rad, a slučaj je potom prosleđen Centru za socijalni rad u Smederevskoj Palanci, koji je nadležan za područje Kusatka.

S. S. je i pred policijom ponovila optužbe, i Zlatko Bat je uhapšen i pritvoren 11. maja 2016. godine.

Tokom suđenja, koje je usledilo, žrtva je ponovila sve detalje mučenja koje je preživela kao dete, sa distance od deset godina. Osuđeni Bat je, međutim, negirao da se ijedan od događaja, koje je pred sudom iznela žrtva, ikada dogodio.

Odmeravajući dokaze i izjave svedoka, prvostepena presuda pred većem sudije Gorana Mladenovića je doneta 30. decembra 2016. godine.

Bat je oglašen krivim za produženo krivično delo obljube nad detetom i dobio je kaznu od tri godine i dva meseca, odnosno 60 dana više od minimalne. Naime, Krivični zakonik za ovo krivično delo predviđa kaznu od tri do 12 godina zatvora, dok je nedavno usvojenim izmenama minimalna kazna povećana na pet godina.

Sud je, kako nezvanično saznaju "Novosti", kao olakšavajuće okolnosti naveo da Bat do sada nije osuđivan, kao i činjenicu da se primereno držao pred sudom!?

Sa druge strane, međutim, po njega stoje otežavajuće okolnosti što je krivično delo ponovio u više navrata u dužem vremenskom periodu, svestan njegove štetnosti, kao i to što je iskoristio poverenje, ali i godine deteta i nemogućnost da shvati šta joj se dešava i da se brani.

Bat je pušten iz pritvora u kome je proveo sedam meseci, odmah nakon izricanja nepravosnažne presude dan uoči Nove godine, tako da na slobodi čeka pravosnažnost presude.

"Novosti" saznaju da se Više tužilaštvo žalilo na presudu, tačnije na visinu izrečene kazne smatrajući je neadekvatnom za ovo krivično delo. Žalba je izrečena i zbog ukidanja pritvora.

Na presudu, pravo žalbe Apelacionom sudu imaju sve strane.

Osuđeni Zlatko Bat je švajcarski penzioner. Oženjen je, ima dvoje odrasle dece koja žive u Švajcarskoj, kao i unučiće. Napastvovanje ženine rođake, započeo je kada je imao 51 godinu.

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!