Home ZanimljivostiTehnologija PayPal stigao u Srbiju

PayPal stigao u Srbiju

by redakcija

 

Srbija je u noći između 9. i 10. aprila postala dostupna na listi zemalja iz kojih je moguće otvoriti PayPal nalog. Prema onome što možemo videti, Srbija se sada nalazi u grupi zemalja iz kojih je moguća samo uplata novca korisnicima PayPal-a u drugim zemljama, kao i otvaranje naloga za pravna i fizička lica. 
 
“Srećni smo što možemo da ponudimo srpsim potrošačima lako i jednostavno rešenje za kupovinu putem Interneta. Ovo je naš globalni zadatak i današnje omogućavanje servisa je nastavak naše predanosti da uvedemo PayPal usluge u Balkanskom regionu,” objašnjava Damien Perija, Regionalni menadžer za Centralnu i Istočnu Evropu. “PayPal konstantno traži nova i uzbudljiva tržišta za širenje svog poslovanja. Vrlo smo uzbuđeni što vidimo navijanje i podršku zajednica širom sveta i uveravamo vas da činimo sve napore kako bi se to desilo.” 
 
Probali smo Visa kartice izdate kod dveju banaka koje posluju u Srbiji i obe su uredno dodate na nalog koji je otvoren neposredno nakon uvrštavanja Srbije na pomenutu listu. 
 
Dolazak PayPal-a zvaničnici Srbije najavljivali su godinama. Poslednjih dana u medijima su se pojavile informacije o tome da će predstavnici komanije posetiti Srbiju. Iz Ministarstva trgovine i telekomunikacija rečeno je da su otklonjenje sve dosadašnje prepreke u oblasti regulative za dolazak PayPal-a. 
 
Inače, informacija da bi 9. april mogao biti dan u kom će PayPal postati dostupan pojavila se nekoliko dana ranije, na sajtu festivala kreativnih komunikacija Magdalena iz Maribora. Kako je ove godine prijava za festival moguća jedino preko PayPala, ljudi iz organizacije kontaktirali su PayPal u nameri da dobiju informacije za zainteresovane iz Srbije i Makedonije. PayPal je odgovorio da rade na tome da podrška za Srbiju države počne 9. aprila. 
 
Još uvek nije poznato kada će za stanovnike Srbije naplata preko ovog sistema biti omogućena, a danas je iz ministarstva trgovine zvanično najavljeno je da će "druga faza uslediti vrlo brzo". 
 
Ivan Jelić

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!