Home InfoHronika Pas kome su odsečene dve noge se oporavlja

Pas kome su odsečene dve noge se oporavlja

by redakcija

Pas kome je nepoznati počinilac u Smederevu pre nekoliko dana odsekao obe leve šape uspešno se oporavlja i verovatno će nakon oporavka biti usvojen.

Nakon nedelju dana od hiruške intervencije, jednogodišnji pas lutalica kome su dali ime Arči, a koji je imao tu nesreću da mu nepoznati počinilac pre desetak dana u Smederevu odseče obe leve šape, uspešno se oporavlja.

Veterinar Saša Stokić koji je operisao Arčija kaže da rane dobro zarastaju, da pas normalno uzima hranu i da je veseo. Stokić je istakao da postoji velika šansa da uskoro bude usvojen.

"Interesovanje za njegovo usvajanje jeste veliko, ali će najverovatnije pas biti dat na usvajanje negde u inostransvu, jer kod nas ne postoje proteze za životinje koje su neophodne Arčiju da bi mogao da hoda", kaže veterinar.

O problemu pasa lutalica i onih koji zlostavljaju životinje građani su podeljeni u toj meri da su jedni za njihovo udomljavanje i osudu onih koji maltretiraju i sakate životinje, do toga da ih treba na brutalan način odstraniti sa ulica.

U Predlogu zakona o kućnim ljubimcima stoji da se kućnim ljubimcima smatraju sve one životinje kojima se u gradskim uslovima stanovanja i življenja mogu obezbediti takvi uslovi za život da se ne ugrožava njihova dobrobit.

Kada, nažalost, ljubimci dosade svojim starateljima, oni ih puštaju da lutaju ulicama i da se sami snalaze za život.

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!