Home Info Otvoren Apartman za socijalno ugrožena lica Crvenog krsta

Otvoren Apartman za socijalno ugrožena lica Crvenog krsta

by redakcija

 

U Domu Crvenog krsta u Maloj Krsni u  utorak 4.decembra svečano je otvoren Apartman za socijalno ugrožena lica u kojem postoji šesnaest soba sa novom PVC stolarijom i osam kupatila.
 
Projekat nosi naziv „Stvaranje socijalno humanitarnih uslova za izbegla, interno raseljena, marginalizovana i socijalno ugrožena lica“, a finansiran je zajedničkim sredstvima Američke nevladine humanitarne organizacije Church World Service i Crvenog krsta u Smederevu. Vrednost projekta je 25.000 dolara. 
 
„Naš cilj je bio da poboljšamo socijalno – humanitarne uslove stanovanja korisnika Doma Crvenog krsta i mislim da smo u tome uspeli“ – rekao je na svečanosti otvaranja Tomislav Živanović sekretar Crvenog krsta Smederevo.
 
Predstavnik organizacije Church World Service Vitali Vorona rekao je da ga srećnim čini to što je organzacija za koju radi bila u mogućnosti da pomogne na ovaj način i dodao da je izuzetno zadovoljan saradnjom sa Gradom Smederevo.
 
Predsednik Crvenog krsta Srbije prof.dr Dragan Radovanović izrazio je zadovoljstvo što će socijalno ugraženo lica od sada živeti u mnogo boljim i humanijim uslovima. 

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!