Home Info Otpremnine posle Vaskrsa

Otpremnine posle Vaskrsa

redakcija

Isplata otpremnina radnicima „Želvoza“, koji su proglašeni za tehnološki višak, počeće od utorka 17. aprila, saopštio je Protestni odbor zaposlenih posle sastanka gradskih čelnika i nadležnih u državnom vrhu. Poslovodstvo fabrike je najzad uspelo da izradi „biznis plan“, na osnovu kojeg se odobravaju sredstva za izmirivanje potraživanja zaposlenih, ali pare će radnicima “leći“ na račune tek posle prazničnih dana.

"Ponavljam po ko zna koji put da je ovo stvarno više nepodnošljivo. Dugujemo za struju, vodu, telefon, najveći hrišćanski praznik dočekujemo bez dinara u džepu, sa hlebom i vodom" – kaže Dejan Živković iz Protestnog odbora.

Sporazum sa poslodavcem o isplati dugovanja potpisan je pre dve sedmice i uprkos mizernim otpremninama, radnici nemaju izbora.

"Ovo nisu pare sa kojima bilo šta može da se uradi, ali svi želimo da se ova agonija što pre okonča. Rečeno nam je da će nam novac biti isplaćen 48 sati po potpisivanju sporazuma. Bili smo maksimalno tolerantni, napravili nekoliko ustupaka kada smo prekinuli štrajk glađu, izašli iz zgrade opštine i obustavili blokadu saobraćajnica. Nismo želeli da provaljujemo u zgradu, nismo se tukli sa policijom, samo smo došli da tražimo svoj novac. Sada ćemo ponovo izaći sa nadom da nas neće opet slagati"  – dodaje Živković.

Izvor: Pravda

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!