Home InfoHronika Osmak preko telefona pretio policiji sa dizanjem škole u vazduh!

Osmak preko telefona pretio policiji sa dizanjem škole u vazduh!

redakcija

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu rasvetlili su lažnu dojavu da je postavljena bomba u Osnovnoj školi "Dimitrije Davidović" i podneli krivičnu prijavu protiv jednog učenika.

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu su Višem javnom tužilaštvu podneli krivičnu prijavu protiv jednog učenika osmog razreda te škole, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.

On je osumnjičen da je 18. marta u 13.45 sati pozvao Dežurnu službu Policijske uprave i policijskom službeniku rekao da je u školi postavljena bomba.U školu je odmah upućena patrola policije, koja je upravi škole prenela nalog tužioca da se zgrada odmah evakuiše.

U toku evakuacije osumnjičeni je uputio još jedan poziv, u kome je rekao da će, ukoliko dođe još policije, škola odleteti u vazduh.

Pripadnici Odseka za kriminalističku i protivdiverzionu tehniku su detaljno pretražili zgradu škole i ustanovili da je dojava bila lažna.

Nastava je bila u prekidu od 14.10 do 15.30 sati, kada je đacima i nastavnicima omogućeno da se vrate u učionice.

Osumnjičeni učenik je uspešno identifikovan, iako je pozive uputio sa javnih telefonskih govornica.

On je danas, u prisustvu branioca, policijskim službenicima sertifikovanim za rad sa maloletnicima priznao da je izvršio krivično delo za koje je osumnjičen.

Krivična prijava protiv njega će u redovnom postupku biti podneta Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!