Home InfoHronika Optužnica zbog pljačke apoteke

Optužnica zbog pljačke apoteke

by redakcija1

Više javno tužilaštvo u Smederevu je, nakon sprovedene istrage, podiglo optužnicu protiv okrivljenog E.S. (1984. godište) iz Smedereva.

Kako se navodi u saopštenju, postoji opravdana sumnja da je on 20.januara, pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci učinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja ili eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delima razbojništvo u pokušaju i razbojništvo.

Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni kritičnog dana najpre pokušao da izvrši razbojništvo nad radnicom u kiosku, neovlašćeno noseći u ruci konvertibilno oružje – startno gasno signalni pištolj, kojim joj je pretio.

Međutim nije uspeo da uđe u isti jer je radnica držala vrata, a potom ih zaključala, nakon čega je otišao do obližnje apoteke, u kojoj su se nalazile radnice i mušterije, ušao unutra i uz pretnju pištoljem, iz koga je opalio nekoliko puta, uzeo novac iz kase u ukupnom iznosu od 103.000,00 dinara – navode iz OJT.

Po predlogu tužilaštva okrivljenom je produžen pritvor, gde se nalazi od 20.januara jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičkog postupka.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!