Home Info Ojačavanje bedema, štednja struje, dezinfekcija domaćinstava

Ojačavanje bedema, štednja struje, dezinfekcija domaćinstava

redakcija

Napunjeno je i postavljeno 25.000 džakova sa peskom i 100 „džambo" vreća, a u ponedeljak, od jutra, biće postavljeno dodatnih 15.000 džakova.

Gradski štab se zahvaljuje omladini Smedereva i ostalim volonterima, koji su shvatili ozbiljnost situacije, kao i pripadnicima Policijske uprave Smederevo i javnim komunalnim preduzećima, angažovanim na ovim poslovima.

Smederevo je tokom večeri prihvatilo evakuisana lica iz Gerontološkog centra u Obrenovcu. Svi su zbrinuti i pružena im je neophodna pomoć.gradski štab za vanredne situacije doneo je naredbu o ukidanju dekorativne rasvete, osim institucija od vitalnog značaja, kao i naredbu o uvođenju prvog stepena restrikcije zbog izuzetno teške energetske situacije u zemlji. Takođe, Štab je doneo odluku da sve institucije, značajne za funkcionisanje grada, prekontrolišu postojeće i obezbede neophodne agregate.

Doneta je odluka da se već od danas krene sa dezinfekcijom u domaćinstvima, u selima gde su za to stvoreni uslovi, a u saradnji sa Sanitarnom inspekcijom.
Za čišćenje septičkih jama u funkciji je jedna cisterna JKP Vodovd Smederevo, a biće angažovane i cisterne privatnih lica. Stvoreni su uslovi za organizovano odnošenje uginulih životinja. Danas su iz Ralje odvezene 3 tone životinjskog otpada. Štab je doneo naredbu da Zavod za javno zdravlje u Požarevcu ispita ispravnost vode za piće svih bunara u plavljenim selima.

Izvor: Grad Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!