Home InfoHronika Ko je Predrag Marić?

Ko je Predrag Marić?

by redakcija

On je uvek na licu mesta kada su elementarne nepogode u pitanju. Tokom zime je spasavao najugroženije od snega, a u ovim teškim danima na čelu je tima za spasavanje od poplava.

Načelnik Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova – Predrag Marić. Juče je saopštio i loše vesti, da je među nastradalima i pripadnik Sektora za vanredne situacije, da se jedna osoba iz Varvarina vodi kao nestala, a da je 20 ljudi povređeno. Rekao je i da su do sada evakuisane 24.352 osobe, a da je poplavljeno 2.260 objekata, dok su ugrožena 1.763 objekta. „Na nama je da i dalje radimo“, rekao je na kraju vanredne sednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Osim što nesebično pomaže, što umesto retorike pokazuje dela, Marić blagovremeno, sa autoritetom i smireno, obaveštava javnost o svemu što se trenutno dešava.

Upravo je on izjavio da je najkritičnija tačka u zemlji Obrenovac, te da se u akciji spasavanja koristi više od 100 čamaca, a uključeni su helikopteri Vojske Srbije i MUP-a. „Neki od spasilaca su na nogama više od 18 sati, učestvuje veliki broj ljudi, među kojima su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice, Žandarmerije, VS, kao i spasilački tim iz Rusije“, rekao je za RTS.

Građane Srbije obavestio je i o tome da se Šabac i Sremska Mitrovica nalaze u velikoj pripravnosti, da je desetine mesta u zemlji sravnjeno sa zemljom, ali da srećom tu niko nije stradao. Stigao je i da se zahvali svima na solidarnosti, a da nikoga ne kritikuje i osporava.

Predrag Marić je rođen 14. maja 1964. u Smederevu, gde je završio osnovnu i srednju Pravno-birotehničku školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, a tu je završio i specijalističke studije iz oblasti „Terorizam, organizovani kriminalitet i korupcija“.

 Završio je i master studije na temu „Specifičnosti upravljanja vanrednim situacijama nastalim kao posledica terorističkih akata“. U MUP je zaposlen od 1990. godine. Za pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije imenovan je u maju 2007, a 2012. mandat mu je produžen na još pet godina. Jedan je od retkih državnih funkcionera za koje se može reći – s punim pravom će ostati na tom mestu.

Više puta je nagrađivan, a 2004. dobio je i prvu nagradu za Dan Ministarstva. Govori engleski i francuski jezik. Autor je knjiga „Terorizam i organizovani kriminal“, „Upravljanje vanrednim situacijama“ i „Promet eksplozivnih materija“, kao i priručnika „Upravno-inspekcijski nadzor u oblasti zaštite od požara“. Oženjen je i ima dve kćerke.

Izvor: novi magazin

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!