Home InfoDruštvo Odšteta ili samo Pirova pobeda?

Odšteta ili samo Pirova pobeda?

by redakcija

Ustavni sud potvrdio da su grad i Predškolska ustanova "Naša radost" oštetili roditelje kraj Dunava. U Gradskom javnom pravobranilaštvu nameravaju da se pozovu na – zastarelost.

Odluka Grada o regresiranju troškova boravka mališana u Ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje dece "Naša radost" je nezakonita! Kako je utvrdio Ustavni sud Srbije, u vreme važenja sporne odluke sporan je bio član 4, na osnovu kojeg je roditeljima naplaćivano 40, umesto 20 procenata učešće u ekonomskoj ceni.

– Možemo da kažemo kako smo pobedili – kaže Nenad Grbić, jedan od roditelja koji su, posle javnih protesta, pravdu tražili i na sudu.

Podsetimo, roditelji su Osnovnom sudu u Smederevu podneli 424 tužbe i ova instanca je nedavno donela prvu prvostepenu presudu u njihovu korist, kojom su lokalna samouprava i PU obavezani da isplate ne samo novac na ime preplaćene cene, već i troškove spora. Grad bi – procenjuje Grbić – 2.800 roditelja trebalo da obešteti sa ukupno oko 200.000 evra!

Nezvanično, u Gradskom javnom pravobranilaštvu kažu da se neće žaliti na presudu Osnovnog suda, ali ističu stav Vrhovnog kasacionog suda – da se tužbeni zahtevi roditelja smatraju tužbama za naknadu štete, pa su sva potraživanja starija od tri godine zastarela. 

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!