Home Info Jasna vodi Smederevo za 156.000 dinara

Jasna vodi Smederevo za 156.000 dinara

redakcija

Dnevne novine ALO bavile su se platama gradonačelnika, i prema njihovom istraživanju i podacima Agencije za borbu protiv korupcije, najplaćeniji gradonačelnik  u Srbiji je Jasna Avramović gradonačelnica Smedereva.
“U Srbiji se danas više isplati biti gradonačelnik nego premijer ili čak predsednik, jer je odgovornost neuporedivo manja, a plata u mnogim slučajevima veća. Tako od 23 grada u Srbiji čak petoro gradskih prvaka svakog meseca inkasira više od premijera Srbije Aleksandra Vučića, čija je zarada 124.935 dinara. U ovoj finansijskoj trci, prema podacima objavljenim na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović sa zaradom od 156.000 dinara ubedljivo je potukla državni vrh! , piše ALO.

http://www.acas.rs/pretraga-registra/

Avramovićeva za „Alo!“ tvrdi da njena plata nije ni približna cifri koja je objavljena, da je reč o bruto zaradi sa doprinosima, kao i da je osnovica 86.000 dinara, dok sa godinama staža „skupi još desetak hiljada dinara“. U Agenciji za borbu protiv korupcije to demantuju. 

 

Izvor: Alo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!