Home InfoEkologija Odlični ulovi štuke

Odlični ulovi štuke

by redakcija

Na Dunavu kod Smedereva proradio je som, ali se zasad dobijaju primerci teški između tri i šest kilograma. Kod silosa i veslačkog kluba lepo radi krupna bodorka, javlja Ivan Milovanović Muki.

Na Srebrnom jezeru grize krupna bodorka, rekli su nam u gradištanskom „Lovu i ribolovu".

U požarevačkoj prodavnici „Kod dva soma" saznajemo da bela riba i babuška rade na kubicima kod Kličevca, pojedinim šljunkarama i Orašju kod Dubravice, gde su verzirani fideraši po izlasku uspevali da uhvate i po desetak kilograma karaša. Na kanalima, barama i jezerima javljala se i štuka, koja najbolje radi na Kostolačkom dunavcu.

Som na Moravi

U ataru Velike Plane uhvaćeno je nekoliko somova do desetak kilograma, a sitniji primerci su se javljali i na ušću Jasenice, kaže Darko Milošević. Osim većeg broja manjih primeraka, na revirima na području Ćuprije palo je i nekoliko krupnijih. Miroslav Dinić iz Ćuprije prevario je komad od 18,5 kilograma, dok se njegov sugrađanin Dragan Savić okitio „brkom" od 11 kila.

Zapadna Morava u kruševačkom kraju ovih dana daje samo belu ribu, a na Rasini se najviše peca pliska. Na gotovo svim barama u okolini štuka se odlično lovi na varalice, dok babuška, cverglan i sitna bela riba grizu na glistu, navodi Vladica Radojević.

Dragan Zdravković kaže da varaličari na Zapadnoj Moravi kod Kraljeva imaju uspeha u lovu soma. Počeo je da se javlja i belun (bucov), a na stajaćicama se dobijaju štuka i bela riba.Dragiša Andrić javlja da na Savi kod Šapca konačno ima ribolovaca, naročito kod silosa, gde se pecaju deverika i babuška, a padne i poneko somče. Na ušću Cerskog kanala love se babuška, kaugler i krupatica, koja je ovog proleća izuzetno brojna. Dobrava daje svu belu ribu, ali i klenove kilaše, a pecaroša ima i na Mišarskoj šljunkari, gde se love bodorka, babuška i manja štuka.

Izvor: Press online

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!