Home InfoDruštvo Obnova mosta ispred Malog grada u toku

Obnova mosta ispred Malog grada u toku

by redakcija1

Pre nešto više od dva meseca, JP Smederevska tvrđava je obavestilo javnost da će zbog radova na sanaciji drvenog mosta ispred Malog grada, u narednom periodu taj ulaz biti zatvoren za posetioce.

Ujedno se navodi i da je zbog toga potrebna prethodna najava kako bi, oni koji žele da posete nekadašnji prestoni dvor, mogli da uđu na drugi ulaz, sa dunavske strane.

Šezdeset i kusur dana kasnije, svako ko se ovde ovih dana našao, zatekao je ovakvu situaciju:

Prilaz je ograđen zaštitnim trakama, tu je i upozorenje da su radovi u toku, ali nema informacije o tome šta se radi, ko radi i do kada, pa se građani, logično, pitaju šta se dešava.

Odgovor, za SDCafe.rs daje direktor Mladen Savić objašnjavajući da je rad na mostu uveliko u toku. U pitanju je posebna procedura:

Malo je kompleksna situacija, ali ukratko, najveći deo poslova se odvija u radionici. Tu se pripremaju elementi koji će biti ugrađeni, priprema se sva ta građa i obrađuje na poseban način. Tek posle toga, a verujem da će to biti uskoro, koliko već posle praznika, počeće montaža tih elemenata na licu mesta – kaže Savić.

Inače, most je izgrađen 1976. umesto prethodnog, koji je bio samo prelazno rešnje nakon rata. Prva rekonstrukcija urađena je pre tačno 20 godina, odnosno 2004. a sada se ponovo ukazala potreba za obnovom.

Slične vesti

1 comment

Plavi+ 17.02.2024 - 15:55

Svaka čast za one koji su obezbedili pare za obnovu mosta, ali dajte ljudi iz nove Vlasti (srpske i smederevske), da se nađu pare i obnovi normalan ulaz u Tvrđavu. Ovi otkopi (potrebni) su postali žabokrečina i ruglo Smedereva! Ovim izgledom i stanjem se ne privlače turisti!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!