Home InfoKultura „Nušićevi dani“ od 12. do 21. maja

„Nušićevi dani“ od 12. do 21. maja

by redakcija1

U čast najvećeg srpskog komediografa, po 41. put u Smederevu će biti održan pozorišni festival „Nušićevi dani“. Najpre će, od 7.maja, u susret toj manifestaciji, Nušić „krenuti selu u pohode“. Naime, predstavu Hajduci izvodiće u selima pozorište „Sanjalište“.

Revijalni program počinje 12.maja. „Kreativni haos“ izvešće predstavu „Opšta bolnica“, a narednog dana PATOS će igrati „Priču iz sajber dvorišta“. U večernjim satima biće „Generalna proba Nušića“. U prepodnevnim satima 14.maja je „Zmaj sa Spasa“ Čiča Mičinog pozorišta, a uveče UK Vuk Karadžić Beograd igra „Autobiografiju“.

Za sve te programe ulaz je besplatan.

Od 15. maja počinje takmičarska selekcija. Za neku od nagrada žirija i publike nadmetaće se predstave „Švejk“ Beogradskog dramskog, „Obraćanje naciji“ Ateljea 212, „Narodni poslanik“ Narodnog pozorišta Subotica i Gradskog kazališta Pula, „Ćelava pjevačica“ Centra za kulturu Tivat i „Mister dolar“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

U utorak 21.maja, biće uručene nagrade i izveden mjuzikl „Neki to vole vruće“ Narodnog pozorišta Niš. Za taj događaj, kao i za operu „Na uranku“ koja će biti izvedena 18.maja van takmičarske selekcije, cena  ulaznice je po 700 dinara dok je za predstave iz selekcije 1000 dinara.

 

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!