Home Info Novo zlato za Radeta Savića

Novo zlato za Radeta Savića

by redakcija

Na međunarodnom takmičenju u powerliftingu, koje je održano u Gospiću, u Hrvatskoj, Rade Savić i Smedereva je ponovo pokazao zašto je najbolji na svetu u benč pres disciplini, osvojivši zlatnu medalju.
Rade Savić je u kategoriji +140 kilograma osvojio prvo mesto i titulu apsolutnog pobednika sa podignutih 260 kilograma. Drugo mesto pripalo je Irfanu Muhiću iz Bosne i Hercegovine sa podignutih 242,5, dok je trećeplasirani bio Maher Moro takođe iz Bosne i Hercegovine sa podignutih 225 kilograma.

Savić, posle još jedne ubedljive pobede, kaže da je prezadovoljan rezultatom, jer nije bio u potpunosti u takmičarskoj formi, ali nastavlja sa pripremama za Svetsko prvenstvo u Pragu. Kaže i da nastavlja saradnju sa Power lifting federacijom Hrvatske, jer su već dogovoreni seminari i obuke u oktobru mesecu, a sa ciljem da se na međunarodnom nivou promoviše benč press i mladi ljudi upute na bavljenje ovim sportom.

Još jedan srpski takmičar u benć pressu, Milan Smiljanić osvojio je drugo mesto u kategoriji do 140 kilograma sa podignutih 210 kila, a i mladi Zoran Kopic u kategoriji do 110 kilograma, koga trenira Rade Savić. takođe zauzeo odlično drugo mesto sa podignutih 205 kilograma.

Takmičenje je organizovala powerlifting organizacija Hrvatske, okupivši na jednom mestu najjače iz Evrope.

Rade Savić je svetski šampion u disciplini benč pres u sve tri svetske federacije: u GPC sa 290, u WUAP sa 280 i u IPF federaciji sa 260 kilograma.

Izvor: Danas

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!