Home Info Novici Petroviću tri medalje vojničkom puškom

Novici Petroviću tri medalje vojničkom puškom

by redakcija

Najstarijem i najtrofejnijem smederevskom strelcu, Novici Petroviću, dodeljene su čak tri medalje, na Prvenstvu Srbije vojničkom puškom u Lazarevcu. Petrović je bio najbolji veteran, drugi u disciplini trostav i treći u ležećem stavu u opštoj kategoriji. Druga puška „Heroj Srbe“, Borivoje Provčin, osvojio je bronzanu medalju u trostavu. Petrović i Provčin sa trećim članom ekipe Sašom Ilićem, nisu uspeli da odbrane prošlogodišnju titulu u trostavu, pa su morali da se zadovolje vicešampionskom. Ipak, ukupno gledano, strelci „Heroj Srbe“ su bili uspešniji ove godine u najstarijoj disciplini streljačkog sporta u Srbiji, jer su osvojili dva odličja više nego lane.

Strelci smederevskog Streljačkog kluba „Heroj Srba Bezbednost“ završili su ovogodišnju sezonu 2016/2017. sa pet novih odličja sa Prvenstva Srbije vojničkom puškom, koje je održano juče na Strelištu „Tamnava“ u Lazarevcu. 
Posebnu zaslugu za osvajanje pet novih trofeja ima najstariji i najtrofejniji smederevski strelac, Novica Petrović. U sve tri kategorije koje su bile na programu takmičenja naš strelac je uspeo da osvoji medalje, i to sve tri različitog sjaja, a u obe discipline ekipno bio je najbolji pojedinac. Sa Borivojem Provčinom i Sašom Ilićem, doveo je ekipu „Heroj Srbe“ na drugo mesto postolja, u disciplini trostav, tri puta 10 metaka, u opštoj kategoriji. Naši strelci imali su 12 krugova manje od Streljačkog kluba „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca, čija je ekipa trijumfovala sa 644 kruga. Treći je bio „Vojnik“ iz Subotice sa 616 krugova. Ukupno je nastupilo sedam ekipa.
U disciplini 20 metaka ležeći „Heroj Srbi“ je treće mesto izmaklo za dva kruga. Pobedila je ekipa SK „Radivoj Ćirpanov" iz Novog Sada sa 522 kruga, druga je bila ekipa „Dragan Jevtić Škepo“ sa 479 krugova, a treća Streljačka družina „Bečkerek 1825“ iz Zrenjanina sa 497 krugova. Za odličja se nadmetalo 12 ekipa. 
Pojedinačno, Novica Petrović se najpre okitio zlatnom medaljom u kategoriji veterana u disciplini 10 metaka ležeći. Trijumfovao je sa krugom prednosti nad generalnim sekretarom Streljačkog saveza Srbije Nenadom Petkovićem, koji je imao 88 krugova. Bronzanu medalju osvojio je Slobodan Bivković iz SK „Avala Ada“ iz Beograda sa 79 krugova. Dragan Florić, predsednik SK „Heroj Srbe“ bio je šesti sa 74 kruga. Za takmičenje u ovoj kategoriji (stariji od 55 godina) uslov je ispunilo 12 strelaca. 
Bronzom se Petrović okitio u disciplini 20 metaka iz ležećeg stava, sa ukupnim rezultatom od 176 krugova. Bolji od njega bili su Predrag Simović iz gornjomilanovačke družine sa 179 krugova i Miroslav Šegrt iz SK „Radivoj Ćirpanov“ iz Novog Sada sa 183 kruga. Za titulu najboljeg nadmetalo se 48 strelaca. 
I konačno, kolekciju medalja sa ovogodišnjeg državnog prvenstva vojničkom puškom, Novica je upotpunio sa srebrom u trostavu, tri puta 10 metaka. Vicešamionska titula osvojena je sa 229 krugova. Bronzu je osvojio drugi smederevski strelac Borivoje Provčin sa 222 kruga, a titulu šamipiona odneo je u Gornji Milanovac Predrag Simović sa 243 kruga, koji je uz našeg Novicu Petrovića najuspešniji učesnik prvenstva. U trostavu je nastupilo 26 strelaca.
Za „Heroj Srbu“ pored članova ekipe Petrovića, Provčina i Ilića, u obe discipline uspešno je nastupio i Dragan Florić, dok se Aleksandar Stevanović takmičio samo u disciplini 20 metaka iz ležećeg stava.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!