Home InfoSport Nikoliću dve zlatne medalje na Kupu Srbije

Nikoliću dve zlatne medalje na Kupu Srbije

by Redakcija

Aleksa Nikolić osvojio je dve zlatne medalje na drugom kolu Kupa Srbije u B programu, koje je održano juče u Nišu. Sa 546 krugova bio je najbolji kadet i mlađi junior u disciplini vazdušni pištolj. U konkurenciji pionira zauzeo je šesto mesto sa 173 kruga. Za najmlađe strelce „Smedereva“, njih osmoro koji su proizašli poslednje dve godine iz Škole streljaštva, ovo je bio prvi izlazak na liniju gađanja van svog strelišta i većina ih je zabeležila svoje lične rekorde na ovom takmičenju.

Drugo kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, u B programu, koje je juče održano na vazdušnom strelištu u Sportskom centru „Čair“ u Nišu, obeležio je Aleksa Nikolić, osvajanjem dve zlatne medalje u disciplini vazdušni pištolj. Bio je najbolji kadet i mlađi junior. Do zlata je došao sa ličnim rekordom od 546 krugova. Srebrnu medalju osvojio je Marko Ninković iz Streljačke družine „Pančevo 1813“ sa 541 krugom, a bronzanu Vuk Nikolić iz Kluba streljačkih sportova „Policajac“ iz Beograda sa istim rezultatom, ali slabijom poslednjom serijom. Strelac „Smedereva“, još uvek pionir, u toj kategoriji je imao malo slabiji start, pa je morao da se zadovolji osvajanjem šestog mesta. U kategoriji mlađih juniora, Petar Kostić je zauzeo najnepopularnije četvrto mesto sa 539 krugova. Nastupilo je 23 pionira, 18 kadeta i 30 mlađih juniora. Oba naša strelca osvojila su vredne bodove za nastup na finalu Kupa Srbije.

U disciplini standardna vazdušna puška, pobednica prvog kola Anđela Radojičić, ovoga puta bila je deveta sa 389 krugova. Anđelija Velebit je bila devetnaesta sa 384 kruga. Nastupila je 61 mlađa juniorka.
U kategoriji kadeta vazdušnom puškom naši Lazar Popović je bio šesti sa 565 krugova, a Nikola Manojlović šesnaesti sa 539 krugova u konkurenciji 23 takmičara. U kategoriji mlađih juniora Lazar Subotić je trinaesti sa 566 krugova, a Lazar Jančić osamnaesti sa 562 kruga u konkurenciji 40 takmičara.

Streljačka družina „Smederevo“ je na drugo kolo Kupa Srbije u Niš, povela i osam, odnosno 9 pionira i pionirki koji su u poslednje dve godine proizašli iz Škole streljaštva i mnogima od njih je ovo bio prvi nastup van domaćeg strelišta i većina ih je na ovom takmičenju zabeležila lične rekorde. Kod pionira najbolje plasiran je bio Manojlović, kome je ovo poslednja sezona u ovoj kategoriji, dvanaesti sa 176 krugova. Slede Pavle Pejov četrnaesti sa 175 krugova, zatim, jedan od dvojice najmlađih učesnika na takmičenju, Lazar Mladenović (2012) dvadesetisedmi sa 168 krugova, odmah iza njega Strahinja Zlatanović sa 167 krugova, Luka Vučković tridesetičetvrti sa 161 krugom, David Mijatović tridesetiosmi sa 154 kruga i Đorđe Tirnanić na mestu ispod sa 152 kruga u konkurenciji tačno pedeset pionira. U kategoriji pionirki naša Emilija Martinović zabeležila je 168 krugova i plasirala se na dvadesetitreće mesto, a Kristina Radojičić na dvadesetideveto mesto sa 160 krugova u konkurenciji 42 takmičarke. Naš klub je na ovoim takmičenju imao najveći broj učesnika, njih 16 ukupno.

Sezona se nastavlja sledeće subote u Smederevu, Prvenstvom Centralne Srbije u B programu, za kadete/kadetkinje, mlađe juniore/mlađe juniorke, u disciplinama standardna vazdušna puška i vazdušni pištolj. Treće kolo i finale Kupa Srbije održaće se u drugoj polovini marta, takođe u Smederevu.

foto: Streljčka družina Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!