Home InfoHronika Nerasvetljena pogibija radnika na gradilištu u Smederevu

Nerasvetljena pogibija radnika na gradilištu u Smederevu

by redakcija

Pomoćni građevinski radnik u preduzeću “Febro-plan” Hajrudin Hajduković 55 iz Subotice poginuoje  pre pet dana kada se na njega obrušila zemlja dok je radio u kanalu dubokom dva i po metra na gradilištu gasifikacije u Smederevu kod skretanja za selo Udovice.

Osim kratkog saopštenja  Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i najavljenih mera, javnosti niko još nije saopštio kako je do nesreće došlo.

Inspektor rada je zabranio rad na mestu nesreće, i sproveden je vanredni nadzor, posle koga se očekuju i mere protiv odgovornih.

Nadzor bi trebalo da utvrdi okolnosti pogibije radnika, da li je nastradali radnik bio osposobljen za bezbedan i zdrav rad na gradilištu, da li su na gradilištu preduzete sve mere zbog opasnosti po život i zdravlje zaposlenih, kao i da li je radnik bio prijavljen ili je radio na crno. Sva ova pitanja, za sada, ostaju otvorena.

Početkom maja 2012. godine zvanično je počela druga faza gasifikacije grada. Projekat je vredan 30 miliona evra, investitor je JP „Srbijagas“, a strateški partner preduzeće „Milenium tim“. Ugovorom je predviđeno da gasifikacija bude završena do početka 2014. godine. Do danas, projekat nije gotov.  

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!