Home Info „Neće Sveti Petar uzeti Železaru“

„Neće Sveti Petar uzeti Železaru“

by redakcija

Pemijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je veoma zadovoljan zbog ponude kompanije "Esmark" za strateško partnerstvo sa smederevskom Železarom.

Ipak, Vučić je rekao da će se tek radovati kada ugovor bude potpisan i predstavnici američke firme dođu u Smederevo.

"Veoma sam zadovoljan i ne mogu da se radujem onoliko koliko ću tek da se radujem kada ugovor bude potpisan i kada uđu u Smederevo", rekao je Vučić na konferenciji za novinare. 

Na pitanje kako se znalo koliko prijava je stiglo na tender Vučić je kazao da je jednostavan način da se sazna jer je onaj ko je želeo da učestvuje na tenderu morao da uplati 100.000 evra na račun Republike Srbije, odnosno na račun NBS. 

"Mi znamo kad nam neko uplati toliko novca da imamo ponudu", rekao je Vučicć i dodao da su na tender za Železaru stigle dve ponude koje su plaćene, a treća je naknadno poslata. 

Obraćajući se "neznalicama" koje se čude što će Srbija da preuzme obaveze Železare, Vučić je poručio: "Ne nego će Sveti Petar da ih preuzima. Šta hoćete, da zatvorimo Železaru, da svuda stavimo katance i da nigde niko ništa ne radi, jel to hoćete. To licemerje, i tih laži sam sit". 

Dodao je da je Srbija to učinila zbog više od 5.000 zaposlenih, zato što to podiže BDP zemlje i zato što to znači podizanje proizvodnje, rast i zdravlje srpske ekonomije. 

"Ne dajemo mi nikome nikakvu srebninu ili zlatno posuđe već nešto od čega sto smo mi uspeli da napravimo nešto veoma neuspešno, sa ogromnim dugovima", rekao je Vučić. 

Vučić je rekao da je čak i predstavnicima EU poslao poruku koliko je pitanje Železare značajno za Srbiju i da veruje da će oni imati razumevanja.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!