Home InfoHronika Nastavak suđenja u aferi Indeks

Nastavak suđenja u aferi Indeks

by redakcija

Pored Drage i Bobana Bulatovića iz Kolašina, koji se nisu pojavili na prethodnom pretresu, planirano je saslušanje policijskih službenika u Policijskoj upravi u Smederevu, u svojstvu svedoka.

Svedoci treba da se izjasne o okolnostima pod kojima su preduzimane procesne radnje u pretkrivičnom postupku, a tužilac je dobio nalog da sudu dostavi prečišćene transkripte, što do sada nije urađeno.

Kako je Tanjugu ranije izjavila vršilac funkcije predsednice Višeg suda u Smederevu Slađana Bojković, u dosadašnjem toku suđenja u značajnoj meri su iscrpljeni predlozi iz optužnice i najveći broj svedoka je ispitan.

U Višem sudu u Smederevu vodi se jedinstven krivični postupak po optužnicama Okružnog, sada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu iz 2007. i 2008. godine i optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz 2010. godine protiv 87 optuženih.

Optužnica je podignuta uglavnom zbog sumnje za primanje i davanje mita za polaganje ispita. Među optuženima su 20 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, dva profesora Pravnog fakulteta u Beogradu i jedan profesor Pravnog fakulteta u Nišu.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!