Home InfoHronika Nastavak “afere Indeks” u utorak

Nastavak “afere Indeks” u utorak

by redakcija

“Glavni pretres se nastavlja izvođenjem pisanih dokaza i treba da se odluči o još nekim predlozima koji postoje. Nije odlučeno o svim predlozima stranaka. Pročitani su iskazi ranije saslušanih svedoka, iskorišćene su sve procesne mogućnosti da se, gde je to moguće, ne zovu ponovo isti svedoci, kako se ne bi produžavao postupak iz tog razloga.”

Krivični postupak koji se vodi pred Višim sudom u Smederevu, u predmetu koji aktuelno nosi poslovni broj K 47/17 (raniji broj 121/10 i dr.) još uvek nije okončan donošenjem meritorne sudske odluke.

 Nastavak glavnog pretresa predviđen je za 17. oktobar, kada će biti nastavljen čitanjem preostalih pisanih dokaza.

Kako prenosi Podunavlje.info, u gotovo svim situacijama kada su optuženi izostanak pravdali bolešću i kao dokaz tome dostavljali medicinsku dokumentaciju vršeno je veštačenje i u situacijama kada je to bilo opravdano i u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku izdavane su i naredbe za privođenje optuženih.

 

 Najveći broj predloženih dokaza je već izveden – i u ponovljenom postupku. Preostalo je da se izvrši uvid u preostale pisane dokaze i donese odluka o predlozima za saslušanje određenog broja svedoka.

Pred Višim sudom u Smederevu u toku je jedinstveni krivični postupak po optužnicama Okružnog, sada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu iz 2007. i 2008. godine i optužnom predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Kragujevcu iz 2010. godine.

Takozvani slučaj Indeks, jedan od najkompleksnijih predmeta u istoriji srpskog pravosuđa, vodi se protiv više od 80 okrivljenih koji se terete za izvršenje krivičnih dela primanje mita, davanje mita, zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprave, a među optuženima su profesori, studenti i osoblje kragujevačkog i beogradskog pravnog fakulteta.

D.Đ.

Izvor: Danas

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!