Home InfoHronika NASILJE U PRISUSTVU POLICIJE: Provalili u kući i pretukli ženu

NASILJE U PRISUSTVU POLICIJE: Provalili u kući i pretukli ženu

redakcija

Smederevska policija uhapsila je i odredila 48 časovni pritovor za B. R. (29), G. J. (38) i P. M. (35) iz Smedereva, zbog postojanja osnovane sumnje da su 15. juna oko 16 sati, nakon manifestacije "Kosidba na Plavincu" izvršili krivična dela nasilničko ponašanje  i ometanje policije.

Naime privedeni se terete da su, nakon rasprave oko parkiranja, više puta udarili dvoje meštana naselja Plavinac i napustili mesto događaja.

Kada je pretučena žena došla do kuće, pozvala je policiju i dočekala patrolu, kako bi prijavila šta se desilo. Tada su se osumnjičeni vratili i, u nameri da se ponovo fizički obračunavaju, sukobili se sa policajcima, tako što su ih odgurnuli i provalili dvorišnu kapiju, a jedan od njih je  nogom provalio ulazna vrata kuće, ušao unutra, oborio ženu na pod i šutirao je po telu.

Pošto se osumnjičeni nisu obazirali na upozorenja i naređenja policajaca, jedan od policajaca je pucao iz službenog pištolja u vazduh, i tada su osumnjičeni, uz pomoć interventne patrole policije, savladani i dovedeni u prostorije Policijske uprave.

Dvoje napadnutih meštana i jedan policajac su zadobili lake telesne povrede, a Osnovno tužilaštvo se izjasnilo da je policajac upotrebio vatreno oružje u skladu sa zakonom.

Osumnjičeni će, nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu.

Izvor: Kurir

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!