Home InfoDruštvo Najavljen protest protiv zagađenja u Smederevu

Najavljen protest protiv zagađenja u Smederevu

redakcija

Pokret Tvarđava pozvao je građane Smedereva na veliki protest protiv zagađenja u našem gradu. Nakon velike afere „crne prašine“ i dugogodišnjeg svakodnevnog zagađenja vazduha u našem gradu, članovi ovog pokreta rešili su da radikalizuju svoje delovanje i pozovu svoje sugrađane na protest.

„Dosta je trovanja i ubijanja građana Smedereva, vreme je da USTANEMO!
Nećemo da ostajemo bez najmilijih da bi Kinezi punili džepove! Zdravlje nas i NAŠE DECE je u pitanju! Svi građani na KEJ u subotu, pretovar kancerogene rude mora stati! Imamo pravo na čist vazduh! Ako sada ne dignemo glas, onda zaslužujemo da nas gaze i ubijaju. Vi birate! Subota, 22. avgust, 18h, BLOKADA pruge na Keju. A spremamo i performans iznenađenja!“ – Napisali u na vom facebook profilu.

 

 

2 comments
0

Slične vesti

2 comments

Bivša Smederevka 19.08.2020 - 15:01

Performans ili blokada, pitanje je sada? Ili „zadrobbljeno“, kako predlaže pokret „Tvrđava“, nadajući se da će prikupiti više od desetak radoznalaca, da ih poduči „zdravom životu“ i, usput, pokažu šta je „prava“ umetnost i kultura, i to u vreme pandemijevirusa i navale komaraca? Jer, po njima, to je jedino što Smederevcima fali, pa da budu srećni i zadovoljni. Aman, ljudi, dokle mislite da mlatite praznu slamu, prihvatite se ozbiljnog posla!

Reply
Doker 21.08.2020 - 20:12

Zagađenje i prašina o kojoj pričaju ne dolazi iz stare luke već iz željezare. Stara luka nema pretovara rasutog već mesecima. Pokret Tvrđava nije sprečio izgradnju atletske staze u u tvrđavi a hoće da blokiraju luku zbog tzv. zagađenja. Što ne idu ispred opštine ili željezare? Što bi rekla moja baba-„Švaba tra la la“

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!