Home InfoHronika Smederevska sela u okolini Železare prekrivena crnom prašinom

Smederevska sela u okolini Železare prekrivena crnom prašinom

by redakcija

U noći izmeću 29-30. jula u okolni Železare Smederevo došlo je do veoma čudne pojave i do sada neviđenog oblika zagađenja. Naime, okolna sela su prekrivena crnim prahom nepoznate materije. Stanovnici Radinca, Ralje, Vranova, Male Krsne, oglasili su se na društvenim mrežama pokazujući neverovatne snimke i slike.

privatna arhiva

„Građani Smedereva već dugo trpe teror Železare koja nas svakodnevno truje, ispunjavajući samo lične interese stranaca koji ne poštuju osnovne ekološke standarde.“- rekao je za SDCafe.rs Nikola Kolja Krstić ispred udruženja Tvrđava. 

„Kontaktirali smo Ministarstvo ekologije i Republičku inspekciju, republički inspektor će uskoro izaći na teren. Iz menadžmenta železare su nam rekli da su upoznati sa situacijom i da će saopštiti građanima šta se desilo.“-dodao je Krstić. 

 

foto i video: Vladimir Milić

Slične vesti

1 comment

Boban 30.07.2020 - 21:57

Verovatno je doticni konkurisao u zelezari I naravno da ga nisu primili jer my je geografija slabijai strana ,Vranovo ,Mala krsna I Radinac ne prioadaju beogradu neznam zasto trazi njihovu podrsku jer njih zabole uvo za provinciju.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!