Home Info Moguć video nadzor po gradu zbog ispisivanja grafita

Moguć video nadzor po gradu zbog ispisivanja grafita

by redakcija

Tokom vikenda na Trgu Karađorđev dud, čija se rekonstrukcija ovih dana privodi kraju, osvanuli su grafiti na cvetnim žardinjerama. Grad Smederevo apeluje na one koji svojim nesavesnim ponašanjem narušavaju izgled grada da to više ne čine.

U poslednjih par godina, intenzivno se radi na uređenju javnih površina u Smederevu. Ulažu se značajna finanijska sredstva, asfaltiraju se ulice, popločavaju trgovi i šetališta, mobilijar u gradu je obnovljen, grad je okićen cvetnim zasadima i sve to daje novi imidž gradu.

Ispisivanje grafita po fasadama je zabranjeno i u velikoj meri može da naruži izgled grada. Odlukom o komunalnom uređenju gradskih i seoskih naselja Grada Smedereva iz 2009. godine za ovu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od tri do deset hiljada dinara.

Ukoliko se ispisivanje grafita po fasadama bude nastavilo, Grad Smederevo biće prinuđen da uvede video nadzor i pooštri naplaćivanje kazni za ovu vrstu prekršaja, što će predstavljati dodatni udar na budžete građana –
 saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!