Home InfoPolitika Ministarka privrede Anđelka Atanacković posetila Smederevo

Ministarka privrede Anđelka Atanacković posetila Smederevo

Redakcija

Juče je u radnoj poseti Gradu Smederevu boravila ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković, kao i gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović. Tim povodom bili su gosti u Gradskoj upravi Smedereva, gde su sa gradonačelnikom Jovanom Bečom i njegovim saradnicima razgovarali o aktuelnim temama vezanim za sektor privrede. Nakon toga, obišli su i proizvodni pogon fabrike Jugotex.

„Grad Smederevo ima oko 3.700 preduzetnika, takođe imamo i Železaru u kojoj radi 5.000 ljudi, kao i Industrijsku zonu u kojoj je zapošljeno oko 5.500 naših žitelja. Važno je naglasiti, da je zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića, danas u Smederevu ispod 4.500 nezaposlenih. Danas smo na radnom sastanku razgovarali o budućim planovima, projektima, kao i investicionim ulaganjima. Očekuje nas i proširenje Industrijske zone u narednom periodu, što će dati mogućnost otvaranja novih radnih mesta“ – istakao je gradonačelnik Jovan Beč u svom obraćanju.

Ministarka Atanasković je s druge strane izrazila veliko zadovoljstvo i dala sve pohvale za saradnju između dva grada, Smedereva i Požarevca.

„Ministarstvo privrede će uvek pomoći u svim važnim investicionim ulaganjima, biće tu za sve neophodne savete i ideje, kako bi našim domaćim privrednicima obezbedili da budu u poziciji da jačaju“, rekla je ministarka Atanasković. Pored toga, ona je izrazila izuzetno zadovoljstvo činjenicom da je Grad Smederevo koristio sredstva ministarstva za čak 400 infrastrukturnih projekata čija je vrednost oko 80 miliona dinara.

Napomena:
Novinari SDCafe-a kao i većina drugih novinara iz Smedereva nije pozvana da prisustvuje ovom događaju iz razlaga poznatih jedino organizatoru. Reklo bi se, da se praksa delegiranja podobnih i nepodobnih medija u Smederevu nastavlja.
Redakcija portala SDCafe.rs smatra da je izveštavanje sa svih dogadjaja i inforsmisanje građana od najveće važnosti.

foto: Grad Smederevo

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

Žika 17.12.2021 - 14:18

Ovi nazadnjaci, kad ne bi u svakoj prilici pomenuli Vučića i njegove zasluge za sve i svašta – život bi im izgubio smisao. Iz teksta se ne prepoznaje koja je bila svrha i rezultat ovog sastanka – osim što je ministarka izrazila zadovoljstvo. xD

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!