Home InfoPolitika O Smederevu odlučuju fudbaleri, vaspitačice i penzioneri

O Smederevu odlučuju fudbaleri, vaspitačice i penzioneri

redakcija

Skupština Smedereva prošle nedelje izabrala je novo Gradsko veće. Možda bilje reći staro-novo, jer je od deset novoizabranih, čak osam ljudi i do sada sedelo u Gradskom veću.

Jedan od starih i novoizabranih je Miloš Tomović koji je u prethodnom Gradskom veću bio zadužen za resor urbanizma i zaštite životne sredine. Tomović sada nije dobio resor, kao uostalom ni preostalih devet članova GV. Inače, Tomović je rođen 1984. u Smederevu, zvanje master inženjera elektrotehnike i računarstva stekao je u Beogradu, a master informacionih tehnologija u Kragujevcu. Trenutno radi u HBIS železari na poslovima tehnologa za visoki napon, piše u njegovoj biografiji.

Drugi stari-novi član je Saša Branežac rođen 1976. u Osijeku. Završio je visoku poslovnu školu strukovnih studija u Kruševcu- specijalnost strukovni menadžer. Bivši je profesionalni fudbaler, predsednik FK Podunavskog okruga, vlasnik veletrgovine TIBA.

Dejan Milenković takođe je bio član prethodnog kao i novog Gradskog veća. Rođen je 1958. u Kosovskoj Mitrovici. Građevinski fakultet završio je u Prištini, 24 godine je privatni preduzetnik, bio predsednik Rukometnog kluba Smederevo.

Nova- stara članica je i Jovana Lukić. Završila je visoku školu strukovnih studija u Kruševcu. U njenoj biografiji stoji da „poznaje rad na računaru, kao i engelski i nemački jezik“ kao i da je „višegodišnji član KUD Mihajlovac“.
Njena koleginica Marina Tirnanić, koja je i do sada bila u Gradskom veću, rođena je 1982. u Smederevu. Diplomirala na „Megatrendu“, zaposlena u JKP „Vodovod“.

Novi član Gradskog veća je Časlav Ilić, inače dobro poznat javnsoti. Kao kadar SPS-a u poslednjih 20 godina bio je na mnogim funkcijama- direktor Uprave prihoda, filijale ZOP-a, direktor ekspoziture Narodne, Alfa i Inteza banke, direktor Turističke organizacije. U poslednjih osam godina radio je na finansijskim poslovima u JKP „Zelenilo i groblja“.

Nova je i Aleksandra Mitić rođena 1983. u Smederevu. Diplomirani je ekonomista na Fakultetu za uslužni biznis u Sremskoj Kamenici. Radi kao vaspitačica u Smederevu.

Tu je još i stari član GV Branislav Drobnjaković penzioner, nekadašnji načelnik Saobraćajne policije.

Kao kadrovi SPS-a u Veću su ponovo Slaviša Stošić i Dragan Stanić. Stošić poseduje licencu ovlašćenog računovođe, revizora i zeleni karton spoljne trgodine. Bio je na više funkcija do sada, a poslednjih osam godina je član Gradskog veća. Stanić je takođe, bio na mnogim funkcijama, među kojima je najuticajnija pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje. Trenutno radi u Ekonomskoj školi kao organizator praktične nastave.

Predsednik Skupštine Smedereva je Vesna Kiš Kostić SNS rođena 1969. u Smederevu. Završila Pedagošku akademija, radi kao učiteljica u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Njen zamenik je Branče Stojanović, stari kadar SPS-a. Gotovo neprekidno u poslednjih 12 godina na funkcijama predsednika i zamenika predsednika Skupštine.

Gradonačelnik Smedereva Jovan Beč SNS rođen je 1977. u Sisku. U biografiji piše da je „diplimirao na Fakuletu za menadžment“ ali se ne navodi o kom fakultetu je reč. Bio je rukovodilac u „Komunalcu“ i do nedavno v.d. direktora „Parking servisa“. Bio je profesionalni fudbaler i predsednik FS Podunavskog okruga.

 

10 comments
0

Slične vesti

10 comments

Radmila 26.08.2020 - 14:25

Samo prof Sovtic i dr Ivan su vredni pomena u onoj Skupstini, njih dvojica pa bunar pa svi ostali!

Reply
Rade 26.08.2020 - 14:46

Samo mi nije jasno kakav sklop licnosti treba da bude neko u gradu pa da glasa za SPS i ove fosile

Reply
Kontra 26.08.2020 - 14:54

U biografiji gradonačelnik Beča ne pise da je ponavljao razred u Pozerevcu.

Reply
aleksandar 26.08.2020 - 15:45

OVO JE LAKU NOC SMEDEREVO

Reply
ex Smederevac 26.08.2020 - 18:13

Nema potrebe za nekim ozbiljnijim komentarom.Skupina raznih Megatrendova , ..dopisnih..kes studija ,ponavljaca ,penzionera ,uciteljki ….sa izuzetkom Stosica i Caslava ( i on je vec penzioner).Gde su ozbiljni kadrovi ,skolovani na BU- sa vizijom .

Reply
Dobrica 26.09.2020 - 10:59

Bliži je Kruševac od Beograda pa su zato tamo studirali.

Reply
aksa 26.08.2020 - 19:28

sve skolovani ,strucnjaci sa kupljenim diplomama.bravo za izbornu skupstinu,bravo za lazne diplome.

Reply
Plavi + 31.08.2020 - 09:31

E, SMEDEREVCI – BAŠ STE GA PRETERALI ! BIV.RUSKI AMBASADOR JE REKAO ” IMA LI SRBA U SRBIJI ?” TAKO JE I O OVDE: IMA LI SMEDEREVACA U SD ? A, TEK OBRAZOVNA STRUKTURA IZABRANIH!? SPS SU KADROVI SU NAS IONAKO ZAKITILI, A OVI BIVŠI SRS ĆE NAS ODVESTI U PROPAST ! OVI DOBRI SMEDEREVCI SU SAMO -IKEBANA, NAŽALOST !

Reply
DESPOT 17.09.2020 - 15:19

I nije bitno toliko samo obrazovanje,koliko da savesno i odgovorno i PAMETNO obavlljaju svoj posao….

Reply
taxi jakov 08.10.2020 - 21:50

zasto su nadlezni u gradu prevarili taksiste i ukrali im taxi stanicu u djusinoj ul. koja je bila predvidjena u novom projektu rekonstrukcije djusine ulice od 16.09.2019god i posle skoro godinu dana prevarili taksiste koji su redovno placali svoje obaveze gradu i drzavi Srbiji i sada se nalaze na ulici gde stvaraju probleme u saobracaju i na parkingu kod danubius centra, ovom prilikom zelim da se izvinim u ime svih taksista gradjanima Smedereva koji parkiraju na ovom parkingu ali mi smo najmanje krivi za nastalu situaciju. Molim gradsku vlast da nam vrati taksi stanicu u djusinoj ulici koja je tu postojala min. 40 godina. molim gradonacelnika Smedereva da nas poseti i uveri se u trenutno stanje. takodje u zadnje 3-4 godine nijedna taksi stanica u Smederevu nije ofarbana zutom bojom taxi. ovo je jedan od hiljadu problema u gradu gde niko ne postuje propise i zakon, ali za sve postoji resenje kako bi Smederevo postalo jedan od 10 najboljih gradova u Srbiji.

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!