Home Info Ministar smenjuje direktora i Školski odbor Gimnazije

Ministar smenjuje direktora i Školski odbor Gimnazije

by redakcija

Prosvetna inspekcija naložila je razrešenje direktora Gimnazije Milutina Vučkovića i Školskog odbora, nakon čega će u najstariju školu u regionu biti uveden privremeni organ uprave.
Ovo je poslednja odluka prosvetnih inspektora koja je stigla kao sankcija jer je Školski odbor odbio da posluša prethodni nalog inspekcije i razreši direktora.

Republička prosvetna inspekcija naložila je razrešenje direktora zbog utvrđenih nezakonitosti. Reč je o planovima rada škole koji nisu u skladu sa Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kako je SdCafe već pisao.
 
Profesori Gimnazije potpisali su peticiju protiv smene i prinudne uprave i javno podržali direktora Vučkovića organizujući štrajk upozorenja. Profesori smatraju da je inspekcija najpre morala da traži otklanjanje nepravilnosti, pa tek onda smenu. Oni veruju da iza svega stoji politička odluka i pritisak lokalne vlasti, a da se zbog tehničkih propusta, koji su mogli bezbolno da se otklone, ovime zapravo uvodi haos u najbolju smederevsku školu.

Ministar prosvete postaviće vršioca dužnosti direktora i privremeni organ upravljanja, a hoće li će profesori imati odgovor na to ili ne, znaće se ovih dana.

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!