Home Info Mesto gde u Smederevu SUNCE stanuje

Mesto gde u Smederevu SUNCE stanuje

by redakcija
 
Smederevski Dnevni boravak Sunce proslavio je 7. rođendan. Rođendanskoj prosalvi prisustvovali su gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević, pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu Bojan Teofilović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu dr Vesna Jeremić Dragojević roditelji korisnika i drugi gosti.
Slavljenici su priredili predstavu koju su gosti uz smeh i aplauze sa uživanjem propartili. Gradonačelnik je slavnjenicima čestitao rođendan poželevši im da se uskoro  presele u nove veće prostorije. Da je napredak korisnika Dnevnog boravka očigledan, potvrdile su dr Vesna Jeremić Dragojević i  Biljana Gvozdenović rukovodilac   Dnevnog boravka Sunce.
Dnevni Boravak „Sunce“ je  otvoreni oblik socijalne zaštite dece i omladine ometene u mentalnom razvoju. Radi pod okriljem Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) Smederevo.
 Društvo za pomoć MNRO radi svih ovih  godina, pre svega zahvaljujući roditeljima korisnika, stručnjacima iz oblasti prosvete (obrazovanja), zdravstvene i socijalne zaštite, značajnoj podršci i razumevanju lokalne samouprave, Crvenog krsta i raznih humanitarnih organizacija. Dnevno zbrinjavanje dece i omladine ometene u mentalnom razvoju, koja nisu imala mogućnost uključivanja u sistem predškolskog, školskog i specijalnog obrazovanja i vaspitanja je od izuztne važnosti. Dnevni boravak ima 20 stalnih korisnika, intelektualnog funkcionisanja od lake do duboke mentalne ometenosti. Spremno je rešenje za izgradnju Dnevnog boravka, od 300 kvadrata sa kompletnom dokumentacijom. Obezbeđena je i lokacija na Karađorđevom brdu. S ovim projektom konkurisano je kod nekoliko fondacija.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!