Home Info Ukrajinci pišu ponudu za Železaru

Ukrajinci pišu ponudu za Železaru

redakcija

Kompanija "Donjeck stil" u aprilu će dostaviti ponudu o zainteresovanosti za smederevskog proizvođača čelika. Očekuju se i posete drugih kompanija sa kojima se pregovara.

UKRAJINSKA kompanija "Donjeck stil" ponudu o zainteresovanosti za Železaru „Smederevo" dostaviće do sredine aprila, kaže predsednik Skupštine Železare Predrag Umičević naglašavajući da Vlada pregovara sa više kupaca kako bi se obezbedio kontinuitet proizvodnje i sačuvala sva radna mesta.

Umičević očekuje da vrlo brzo neko od partnera odluči da investira u fabriku koja je, kako kaže u perfektnom stanju.

– "Donjeck stil" ima rok, koji je sebi postavio posle obilaska pogona, dve do tri nedelje da dostavi ponudu. To ne znači da će dogovora biti, jer oni nisu jedini sa kojima se pregovara. "Donjeck stil" svakako bi bio dobar partner, jer ima primarni deo pripreme rude, proizvodnju peleta, koksa i mlevenog kamenog uglja za postrojenje za uduvavanje ugljene prašine – navodi Umičević, koji se nada da će, osim Ukrajinaca, železaru obići i druge kompanije kojima su poslata pozivna pisma.

Predsednik Skupštine Železare kaže da se tržište ubrzano oporavlja, a da potrebe za domaćim čelikom rastu.

– Zahtevi za aprilsku proizvodnju premašuju 140.000 tona. To, međutim, ne možemo da proizvedemo, jer je Vlada odlučila da se radi sa jednom visokom peći koja ima kapacitet od 80.000 tona mesečno. Važno je da se negativni bilans smanjuje i da nam se vraćaju stari kupci sa područja Balkana – izjavio je Umičević.

 

J. Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!