Home Info Marina Lazić ponovo osvojila titulu šampionke Srbije u tenisu

Marina Lazić ponovo osvojila titulu šampionke Srbije u tenisu

redakcija

 

Marina Lazić, teniserka TK Smederevo odbranila je titulu seniorskog prvaka Srbije.
Ona je u finalu, posle dva časa borbe uspela u, za mnoge, nemogućoj misiji.  avladala je prvog nosioca, Doroteju Erić iz TK Crvena zvezda rezultatom 3:6, 6:3, 7:5.
Ovaj podvig teniserke iz Smedereva vredan je poštovanja iz nekoliko razloga. Prvi i najvažniji je zbog činjenice da je zbog studija zapostavila tenis i trenira veoma malo, neuporedivo manje od svojih rivalki. Drugi razlog je njena povreda. Baš iz razloga što ne redovno trenira, sklona je povredama. Rame je Marinin veliki problem i posle polufinalnog susreta nije bila sigurna da će moći da igra finalni meč. Ipak, stisla je zube, pobedila bol i protivnicu.
 
" Zaista ne znam odakle sam izvukla snagu da odigram finale. Valjda adrenalin. Evo sada se osećam bolesno i idem pravo u krevet. Doroteja je igrala sjajno, ona je izuzetna teniserka i mislim da je osvojila titulu ne bi bilo nezasluženo. Imala je dve meč lopte u trećem setu, ali i ja sam iskoristila svoju treću za trijumf. Odbranila sam titulu, srećna sam zbog toga, ali sada opet prekidam sa treninzima jer su mi počela predavanja na Ekonomskom fakultetu. Ali, ovo vreme, zapravo pauzu, iskoristiću da potpuno izlečim povredu ramena. Čula sam od doktora da je lečenje dugotrajno, ali jednostavno moram da saniram povredu jer je ovako neizdrživo. Na tenis sigurno neću pomišljati do kraja februara, a onda, videću", rekla je Lazićeva.
 
I u polufinalu protiv Dejane Radanović i sada u finalu protiv Doroteje Erić, gubila je prvi set, a onda jurila minus.
 
"I polufinale i sada finale igrala sam s bandažom na ruci i trebalo je vremena da se naviknem. Bilo je mnogo teško u oba meča da stižem prednost protivnice, ali uspela sam i to me raduje i hrabri", rekla je nova/stara šampionka Srbije.
Na svom putu ka trijumfu Marina je eliminisala čak tri nosioca. U prvom kolu je savladala sedmog nosioca, Aleksandru Reljić ne prepustivši joj ni jedan gem, u polufinalu je bila bolja od drugog nosioca, Dejane Radanović i, najzad, u finalu Doroteju Erić.
 
Erićeva, sa druge strane, za poraz krivi sebe, ali ne propušta da pohvali i svoju protivnicu u finalu.
 
"Mislim da je moja fizička (ne)spremnost dosta uticala na krajnji ishod duela. Moja subjektivna procena je da je ovaj finalni meč bio kvalitetan. Napravila sam neke greške, ali pre svega sam popustila u drugom setu, dozvolila Marini da se vrati u meč. U trećem setu sam imala dve meč lopte, nisam ih iskoristila i u sportu se to, uglavnom, kažnjava. Krivo mi je zbog poraza, ali idem dalje. Idem na pripreme, što nisam činila ranije. Prvo ću dve nedelje na planinu, bez tenisa, a onda se vraćam reketu i nastojaću da se dobro pripremim za turnire koji mi počinju u januaru. Imam 20 godina i moram da učinim nešto u karijeri", odlučna je Doroteja.
 
Finalistkinjama su pehare uručili počasni predsednik TSS Slobodan Živojinović i sportski direktor TSS Aleksandar Bolić.

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!