Home Info Ljubiša Stamenković Piskavac: U Smederevu sam iz ljubavi!

Ljubiša Stamenković Piskavac: U Smederevu sam iz ljubavi!

by redakcija

Niko nije ni slutio da će posle poraza od Zlatibora i Tutina uslediti ostavka Milorada Zečevića i da će kormilo „oklopnika“ od 3. prolećnog kola preuzeti LJubiša Stamenković Piskavac
Sa oreolom jednog od najpoznatijih fudbalskih stručnjaka na ovim prostorima, Stamenković se prihvatio nezahvalne uloge spasioca broda koji je počeo da tone.

– Nisam mogao da odbijem poziv mladog rukovodstva jer je Smederevo moj grad. Znao sam da, posle priprema većim delom u balonu i hali, ekipa ne može da odgovori zahtevima liderske pozicije i to sam odmah predočio čelnicima. Nije alibi, ali brojne povrede koje su se u međuvremenu desile, jasan su pokazatelj takve dijagnoze – objašnjava iskusni stručnjak.

Nekada ubojiti strelac igračku karijeru počeo je u mlađim selekcijama smederevskog Železničara, gde je ostao punih šest godina.

Kao golgeter sa 38 pogodaka u PP zoni, prešao je u OFK Beograd . Posle dve sezone otišao je u požarevački Mladi radnik.

– Igračku karijeru sam praktično završio u Smederevu, mada sam posle dve sezone, otišao u vranovski Proleter gde sam u 32. godini kao trener-igrač izborio plasman u viši rang. Za trenersku karijeru velike zasluge pripadaju Velimiru Cigi Đorđeviću kome sam dugo asistirao i mnogo toga naučio – hvali Piskavac svog učitelja.

Za 22 godine trenerskog staža Stamenković je radio u klubovima poput Mladosti Goše, Zvezdare, Kušiljeva, požarevačkog i radinačkog Mladog radnika, Mladenovca, a kruna karijere stigla je na klupi „valjaoničara”.

– Sa Sevojnom sam ostvario najpre plasman u Prvu, a potom i Super ligu, da bi 2009. stigao i do finala kupa sa Partizanom. Igrali smo u kvalifikacijama za Ligu Evrope, sa litvanskim Kaunusom i francuskim Lilom koga je tada predvodio trener Garsija. Bio je to istorijski uspeh malog ali značajnog kolektiva – priseća se Stamenković.

foto: I. Milutinović

Izvor: Sportski žurnal

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!