Home InfoSport Letnja škola streljaštva od 1.juna

Letnja škola streljaštva od 1.juna

Redakcija

Na smederevskom strelištu u Sportskoj hali od 1. juna počinje Letnja škola streljaštva Streljačke družine „Smederevo“. Škola će trajati tri meseca, a deca uzrasta od 9 do 13 godina učiće osnovne tehnike streljaštva serijskom vazdušnom puškom. Pod zajedničkim sloganom „Leto na strelištu“ polaznici Škole streljaštva, generacija 2020/2021, imaće Letnju ligu u streljaštvu.

Iako se sezona takmičenja vazdušnim oružjem polako završava, za smederevsko strelište to ne važi. Streljačka družina „Smederevo“ tokom naredna tri letnja meseca organizuje rad sa strelcima pod zajedničkim sloganom „Leto na strelištu“.
Od 1. juna počinje sa radom Letnja škola streljaštva za dečake i devojčice uzrasta od 9 do 13 godina (2008, 2009, 2010, 2011 i 2012. godište). Osnovne tehnike streljaštva polaznici će savladavati u tri faze. Tokom prvog meseca nakon teorijskih predavanja mali strelci će praktičnu obuku na serijskoj vazdušnoj pušci početi iz sedećeg stava sa naslonom. U julu takođe, nastavljaju u sedećem stavu ali u toj fazi je predviđeno da se obuka nastavi bez naslona. U takmičarski – stojeći stav prelazi se u trećoj, završnoj fazi. Letnja škola streljaštva završava se poslednjeg dana avgusta kontrolnim takmičenjem, nakon čega će uslediti dodela medalja najuspešnijim strelcima i podela sertifikata o završenoj Školi streljaštva svim polaznicima koji uspešno završe ovu tromesečnu obuku. Najbolji polaznici postaće članovi Streljačke družine „Smederevo“ i nastaviti da treniraju u selekciji pionira i pionirki.

Polaznicima Škole streljaštva obezbeđeno je individualno oružje, dijabole i mete a sa njima će raditi treneri Streljačke družine „Smederevo“.

Prijava zainteresovanih polaznika je do 31. maja telefonom, mejlom ili putem fejsbuk i instagram profila Streljačke družine „Smederevo“. Broj mesta je ograničen.

Paralelno sa održavanjem Letnje škole streljaštva, prethodni polaznici iz generacije 2020/2021. nastavljaju sa redovnim treninzima i takmičenjima u okviru Letnje lige u streljaštvu.

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!