Home InfoDruštvo Lara Eva se hrabro bori i treba joj naša podrška

Lara Eva se hrabro bori i treba joj naša podrška

by redakcija1

Mala Smederevka Lara Eva Martinović rođena je 2014. i već sa naredne godine, utvrđeno je da boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA) tip 2, a usled brojnih problema kao što su  deformiteti kičme, kukova, karlice, skraćenje tetiva zglobova ruku i nogu.

Najveći problem je napravio deformitet kičme – zbog pritiska na organe, smanjena je njihova funkcija, a srce, želudac i pluća ne funkcionišu normalno i usled slabosti mišića koja je karakteristična spinalnu mišićnu atrofiju.

Opreaciju kakva je Lari Evi potrebna nije moguće uraditi u Srbiji pa je upućena u Barselonu. Španski stručnjaci su prihvatili ovaj veliki izazov i ona bi polovinom decembra trebalo da bude operisana. Priprema za taj zahvat bila je ugradnja halo trakcije sa konstantnim teretom od 7kg kako bi “izvukla” kičmu.

Uprkos bolesti i svemu kroz šta je morala da prođe, Lara Eva je redovan đak trećeg razreda škole “Dositej Obradović”.

Ona i njena porodica nastaviće da se bore, a u tome im je potrebna pomoć i podrška svih nas. Donacije se mogu uplatiti na račun njenog oca, Jovana Martinovića 160-5600100219579-50.

Takođe, pomoć je moguće uputiti i preko Fondacije Budi human na objavljene devizne i dinarske račune kao i slanjem SMS poruke po ceni od 200 dinara, sa tekstom 264 na broj 3030.

Foto: privatna arhiva

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!