Home InfoDruštvo Kako do subvencija za energetsku efikasnost – javna tribina u četvrtak

Kako do subvencija za energetsku efikasnost – javna tribina u četvrtak

by redakcija1

Kako da utoplite domove, sačuvate kućni budžet i poboljšate kvalitet vazduha u vašem gradu – to su neke od tema o kojima će se razgovarati u četvrtak, 30. novembra, od 16 sati u Skupštinskoj sali Gradske uprave.

Naime,  Ministarstvo rudarstva i energetike i USAID-ov projekat „Bolja energija“, uz podršku Svetske banke i Banke Poštanska štedionica, pokreću nacionalnu kampanju pod nazivom  “Manji računi, veći komfor, čistiji vazduh”.

U planu je serija od 10 javnih tribina, u opštinama Užice, Pirot, Valjevo, Kosjerić, Zaječar, Kragujevac, Beogradu, Niš, Novi Pazar i Smederevo.

Građani će tako imati priliku da dobiju infomacije kako da se prijave za aktuelne subvencije koje se dodeljuju u cilju rekonstrukcije i unapređivanja energetske efkasnosti stambenih objekata.

Ministarstvo rudarstva i energetike, kroz program Vlade Srbije, dodeljuje subvencije za mere energetske efikasnosti u iznosu do 50% za primenu maksimalno dve pojedinačne mere (na primer zamena prozora i ugradnja kotla na gas), odnosno do 65% za primenu paketa mera (zamena prozora i vrata, izolacija krova, kotao na biomasu i solarni paneli).

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!