Home InfoHronika Krivične prijave zbog zloupotrebe položaja

Krivične prijave zbog zloupotrebe položaja

by redakcija

Požarevačka policija podnela je dopunu krivične prijave protiv Gafura S. (45) iz Kostolca, zbog osnova  sumnje  da je zloupotrebio  položaj  i utajio porez.

On je osumnjičen da je kao direktor privrednog preduzeća “GS Tekstil  fashion”  iz Požarevca, krajem 2011. gotov novac od prodaje tekstilne robe fizičkim licima u iznosu od 4.069.000  dinara, zadržao  za sebe.

Gafur je bez evidentiranja u poslovnim knjigama, sačinio lažnu dokumentaciju o prodaji robe na veliko preduzeću “Ujdur” iz Zemuna, a da prodaje nije ni bilo.

Time je naneo štetu budžetu Republike .Srbije uskrativši uplatu sredstava na ime poreza na druge prihode u iznosu od 775.000 dinara.

U isto vreme izbegnuto je i plaćanje poreza na dodatu vrednost u iznosu od 620.000 dinara, čime je izbegnuto obračunavanje i plaćanje javnih prihoda od 1.395.000 dinara. Za ista krivična dela, a u vezi pomaganja, podneta je krivična prijava i protiv Ivana U. (36) iz Zemuna, jer je prividno kupio i preuzeo tekstilnu robu navedenu u fakturi, što nije učinio, čime je Gafuru S. pomogao u izvršenju krivičnih dela.

Požarevačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv Nebojše V. (39) iz Rabrova, zbog osnova sumnje da je zloupotrebio  položaj i povredu prava pri zapošljavanju i za vreme nezaposlenosti.

On je osumnjičen da je kao direktor Osnovne škole “Živojin Žika Popović” u Rabrovu, u oktobru 2008. primio u radni odnos na određeno vreme Tajanu Š. iz Požarevca i sa njom sačinjavao svake godine Ugovor o radu za radno mesto nastavnika nemačkog jezika iako imenovana nema adekvatnu stručnu spremu.

Time je Nebojša povredio prava drugih kandidata koji ispunjavaju propisane uslove.                

msp

 

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!