Home ZanimljivostiPutovanja KOZUMEL – Ostrvo strasti meksičkih Kariba

KOZUMEL – Ostrvo strasti meksičkih Kariba

by redakcija

Glavni grad ovog egzotičnog ostrva je San Migel de Kozumel. Kozumel je najveće ostrvo u Atlanskom okeanu i nalazi se 20 km od kopna i 60 km od čuvenog mondenskog letovališta Kankun.

Najveći deo populacije Kozumela, oko 77.000 stanovnika, živi u gradu San Migel. Od veoma značajnog arheološkog nalazišta u San Gervasiju, do poznate zelene crkve u El Sedralu, Kozumel je ostrvo koje ima mnogo toga da vam ponudi i načini vaš boravak u ovom delu Kariba apsolutno nezaboravnim. Prvi doseljenici su bili drevne Maje, koji su ostrvo naselili oko 300. godine. Pre nego što je postalo turistička destinacija, ostrvo je bilo poznato po verskom hodočašću. Mnoge žene su dolazile da odaju počast boginji plodnosti Ixchel. Uticaj civilizacije Maja se oseća i danas. Tokom boravka na ovom ostrvu, obavezno bi trebali obići drevni svet Maja, nakon čega ćete shvatiti zašto se Kozumel razlikuje od ostalih ostrva.

Danas je ovo prelepo ostrvo, jedna od najvažnijih turističkih destinacija u Meksiku i godišnje ga poseti preko dva miliona turista iz svih delova sveta. Ovaj podatak svakako nije iznenadjujuć, kada se uzmu obzir egzotične plaže od najfinijeg peska, tropsko more bogato koralima i raznim vrstama ribe, zbog kojih mnogi ronioci biraju baš Kozumel za svoju omiljenu destinaciju. Ukoliko se odlučite da posetite rajski Kozumel, nećete pogrešiti!

Izvor: Sandra Novak

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!